Krvavitev med jemanjem KT
Krvavitev je lahko posledica organskega vzroka( vnetje, miomi) ali pa morebitne manjše učinkovitosti tabletk zaradi vmesnih prebavnih težav ali uporabe določenih zdravil, ki zmanjšajo njihovo učinkovitost. Če boste imeli te težave tudi po naslednji menstruaciji, bo potreben ginekološki pregled.
Pozdravljeni!
že leto in pol jemljem KT Jasminelle in do sedaj nisem imela nobenih težav..jemlem jih vsak dan ob isti uri in nobene tabletke do sedaj ŠE NISEM pozabila vzeti. s fantom pa tudi pazima in nikoli mu ne pride v mene…sedaj pa se mi je v zadnem tednu jemanja tabletk pojavil rjavi izcedek v obliki kapljic…ali bo sedaj menstruacija normalna med časom brez tabletk? zanima me če je to kaj hudo narobe? prosim za čim prejšni odgovor…hvala..
Vmesne krvavitve niso le zaradi pozablejnih tabletk, lahko so zaradi drugih organskih vzrokov npr vnetij ali po zmanjšani učinkovitosti tabletka zaradi prebavnih motenj in uporabe drugih zdravil.Predvidoma bo v pavzi normalna prekinitvena krvavitev, če se bodo vmesne krvavitve še ponavljale v naslednjih dveh ciklusih, se oglasite pri vašem ginekologu na pregled.
Pozdravljeni,
pred tednom sem dobila prve KT-Diane 35,ki naj bi jih začela jemati s prvim dnevom menstruacije. Tako sem tudi naredila, ampak menstruacija se še kar ni ustavila…Je to možno le zaradi tega,ker se telo še navaja na tbl? Mislila sem namreč,da bodo tbl prekinile menstruacijo, vendar pa jo imam prav tako,kot pred jemanjem tbl…Jemala sem jih točno ob uri,brez zamujanja namreč…Ali sem zaradi tega vseeno zaščitena?Hvala za odgovor…
Pozdravljeni!
Jemljem tabletke Logest že 5 let in do zdaj nisem imela večjih problemov razen glavbola pred mestruacijo.Včeraj sem opazila na spodnji hlačah še kar velik madež krvi kljub jemanju tabletk redno in do mestruacije mi manjka še 10 dni.Ko sem si dala vlažilen robček noter je bil krvav.Danes se je ponovilo. Na momente me v sp.delu trebuha zaboli ampak mine še kar hitro.Naj povem da sem dvakrat že rodila in enkrat imela splav.Drugače nimam nekih resnih zdravstvenih težav,sem pa stara 37 let.Tudi spolni odnosi so normalni.Torej kaj naj naredim? Počakam ali grem na pregeld?
hvala za odgovor!
lp
Zaskrbljena novinka: Brez strahu! Nadaljujte z običajno uporabo tabletk, krvavitve kot jo opisujete so na začetku kar pogoste, sploh prvi mesec, potem pa jih je iz meseca v mesec manj. Praktično normalne so v prvih 6 mesecih uporabe. Zaščita je kljub temu neokrnjena.
Zala73: Krvavitev bi lahko nastopila zaradi zmajnšane učinkovitosti tabletk po prebavnih motnjah ali uporabi določenih zdravil( antibiotiki, zdravila proti epilepsiji, šentjanževka), lahko pa so znak vnetja ali drugih organskih bolezni spolovil.Če bi krvavela vedno močneje, z vedno večjimi bolečinami, morda tudi temperaturo, morate obiskati ginekologa.
Lep pozdrav!
Stara sem 20 let, že 2 leti uporabljam kontracepcijske tabletke Yasminelle, do sedaj nisem imela nobenih težav.
Pred 9imi dnevi sem začela z novo tablico in danes se mi je pojavil močan rdeče-rjav izcedek (podoben menstruaciji). Poleg tega imam kot nekakšne krče (ali pa neko premikanje) v spodnjem delu trebuha. Prebavnih težav sicer nimam (edino če bi lahko to ”premikanje” povezala z njimi…), nisem pozabila vzeti nobene tabletke in nisem bruhala ali jemala kakršnihkoli drugih tablet.
Jutri bom sicer poklicala ginekologinjo, ampak dvomim, da bom prišla na vrsto (vsaj glede na nemogoč odnos zdravniške sestre, ki vedno meni da ”ni nič”). V tem tednu sem imela spolni odnos, vendar partner ni ”končal” vame. Rada bi predvsem izključila možnost nosečnosti.
V prejšnjem mesecu sem zamudila z eno tabletko za cca.9ur, vendar sem po končani tablici dobila menstruacijo. Prebrala sem, da se dostikrat zgodi, da ženske kljub nosečnosti dobijo krvavitve.
Kaj menite? Za kaj gre?
Hvala za odgovor že vnaprej!
Mislim, da je nosečnost bolj malo verjetna, sami lahko opravite test na nosečnost in jo izključite ali potrdite. Morda so krči le povezani z prebavnimi motnjami, ki pa ne vplivajo na ritem odvajanja in s tem tudi ne na zaščito. Krvav izcedek je lahko posledica čisto običajnega vnetja nožnice, kar pa bo vaš ginekolog potem ustrezno zdravil. Nujno ga obiščite, če se bodo izcedki pojavljali dlje časa, nekaj mesecev zaporedoma.
Najprej hvaka za vap hiter odgovor!
Situacija je pričakovana in sledeča: zdravniška sestra je mnenja, da kljub temu da nimam nobenih znakov, ki bi bili ”normalni” pri krvavitvah; da ni nič. Pravi, da je to čisto nekaj običajnega.
Zadeva me sicer ne bi motila, če ne bi neštetokrat prebrala, da gre za lahko za kakšno vnetje (in ga zaradi zdravniške sestre ne bi zdravila).
Torej, danes je drugi dan krvavitev in temu nikakor ne morem reči šibka krvavitev, saj jo je količinsko toliko kot menstruacije.
Priznati moram, da me odnos te medicinske sestre izjemno moti; poleg tega je že večkrat na slepo ugibala diagnoze (nekoč me je poslala domov naj uporabljam canesten, pregled pri ginekologinji pa je pokazal, da potrebujem mnogo več kot to).
Počakala bom do ponedeljka, če krvavitev ne izgine, grem trkat na vrata ambulante. Mi lahko kaj svetujete? Kaj naj rečem? Kako naj ”izsilim”, da me bo sestra sploh spustila skozi vrata?
Se opravičujem, verjetno se vam moja vprašanja zdijo nadvse neumna, ampak sem zares obupana.
pozdravljeni.
stara sem 23 let in sedaj že 4. mesec uporabljam kt Yasminelle. ta mesec sem se zaradi morja odločila preložiti menstruacijo sedaj pa se mi je po drugi tabletki pojavil rahel rjav izcedek trebuh pa imam malo napet kot med menstruacijo. tabletke jemljem redno in nisem nobene pozabila tudi drugih zdravstvenih težav ali zdravil nimam. menstruacije nisem se nikoli premaknila.a je izcedek normalen?
Pozdravljeni!
Stara sem 19 let in že več kot 1 leto jemljem kontracepcijske tabletke Yasminelle. Pri prejšnjem paketku sem tabletke redno jedla, le zadnje tabletke nisem vzela, da bi en dan prej dobila menstruacijo. Menstruacijo sem nato res dobila dan prej kot ponavadi in je trajala 3 dni. Sedaj pa se mi je zgodilo da sem dobila menstruacijo med 2.tednom jemanja tabletk iz novega paketka. Ta traja že 4 dni, ni tako močna kot ponavadi in traja samo čez dan (zvečer in ponoči je nimam) in tudi krči so prisotni. Tabletke še normalno jemljem naprej. Zanima me, kaj naj storim-ali naj po končanem paketku naredim normalno 1tedensko pavzo ali ne.
Hvala za odgovor.
lep pozdrav 😉
jemlem kontacepcijske tablete Yaz in sicer že 6 mesecev. v prvem mesecu sem imela vmesne krvavitve, v nadalnjih pa ne. menstruacijo sem vedno dobila v času 2-3 dni po zaužitju zadnje roza tablete. sedaj v 6 mesecu jemanja so se mi spet pojavile vmesne krvavitve in to kar močne, občutek imam da je to menstruacija. tablete sem vedno jemala redno le včasih z kakšnim 2 urnim zamikom, ali je možno da sem zaradi tega dobila vmesne krvavitve? kaj naj naredim če se v času ko bi morala dobiti menstruacijo ta ne pojavi?
Michee: Tabletke normlno porabite do konca in naredite običajno pavzo. Ne vem pa ali ste s tem ko ste skrajšali jemanje prejšnje tablice tudi ustrezno prej začeli jemati naslednjo? Lahko je tu razlog za krvavitev,lalhko pa gre za kakšno vnetje na primer. Če ste podaljšali pavzo, je s tem tudi možnost ovulacije in nosečnosti.
Pikax16: Lahko je vse skupaj še tisto začetno dogajanje v prvih mesecih. Zamude 2 uri ne igrajo nobene vloge pri zanesljivosti zaščite, do 3 ure + ali- od časa, ki si ga določite, štejemo za redno jemanje. Če mestruacije v pavzi ne naredite test na nosečnost in pri negativnem nadaljujte z običanjim jemanjem tabletk.
Lep pozdrav!
Imam težave z vmesnimi krvavitvami 4 leta sem jemala Diane 35 pri katerih so se mi zadnje pol leta pojavile vmesne krvavitve po jemanju 10 tabletk se je pojavila manjša krvavitev, ki je trajala do konca zavoja tabletk, sedaj sem 3 mesece jemala Yasminelle vendar so se še vedno pojavljale krvavitve, sedaj mi je gniekolog predpisal CIlest vendar me skrbi zaradi stranskih učnikov, ne vem kaj naj naredim ali naj začnem z jemanjem Cilest ali naj naredim premor. Ginekolog je opravil ultrazvok in vse je videti ok. ampak ne vem ali bi mogiče morala narediti pavzo da se telo prečisti.
po premisleku sem se odločila za prenehanje jemanja KT tako sem imela 6 dni menstruacijo ki je bila bolj močna in boleča kot prej, potem 13 dni nisem imela nobenih krvavitev sedaj pa so se mi zopet pojavile in pred tem bolečine v spodnjem delu trebuha v soboto pa sem imela zaščiten odnos (kondom) vendar le ta ni počil tako danes 2 dni po spolnem odnosu se mi je pojavila krvavitev in rahlo boleče bradavičke na dotik, kaj bi lahko to pomenilo? danes sem opravila test nosečnosti ki je negativen
hvala za odgovor
Pozdravljeni!
Stara sem 19 let in že približno eno leto jemljem kontracepcijske tabletke Yaz, do sedaj nisem imela nobenih težav. Junija pa se mi je med ciklom pojavila krvavitev, enaka menstrualni, ki je trajala en teden. Temu nisem posvečala veliko pozornosti, saj sem domnevala, da gre za težave, ki jih je povzročil stres (matura). Ta mesec, avgusta, pa se je situacija zopet ponovila… Krvavitev ni močna, ampak je prisotna čez cel dan. Ob tem ne čutim nobenih bolečin, ne srbi me… skratka nič, le nepojasnjeno krvavim. Sicer sem že naročena pri ginekologu za pregled čez dva tedna, ampak me vedno bolj skrbi, kaj je to in skušam najti neke odgovore..
Hvala za odgovor!