Krvavitev med jemanjem KT
Pozdravljeni!
Stara sem 36let. Ali ima kdo izkušnje s tabletkami lindynette 30. Jemljem jih že 4 leta in se mi zdi ,da sem se zaradi njih zredila 10 kg. Jem zelo malo,res pazim glede prehrane in niti sladkarij ne pojem nič. Zadnje čase se še matram z orbitrekom,a rezultata ni nobenega. Sedaj sem že razmišljala,da so pa mande le krive tabletke. Začela sem še s shujševalnimi tabletami,pa prav tako kg ostajajo na istem. Ali mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim in kaj bi bil vzrok? Lp,vrtnica
Pozdravljeni,
jemljem kontracepcijske tabletke yaz že več kot leto in pol. Menstruacijo sem imela zadnje dni v decembru in prve v januarju. Sedaj pa se mi je v umesnem obdobju pojavila menstruacija, ki traja že od 14.1, torej 10 dni. (danes bom pri kontracepcijskih tabletkah začela jemati bele tabletke – 4 preden začnem z novim ovojem).
Sem pa tudi 3 tedne že na dieti in skoraj vsak dan telovadim.
Zanima me zakaj se to dogaja, ali je možno da je kaj narobe??
Hvala za odgovor
Lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Malce imam straha zato tudi pišem!
Jemljem kontracepcijske tablete YAZ že leto in sedem mesecev! Vedno sem jih jemala pravilno in nisem nobene izpustila. Menstruacijo dobim vedno, ko pojem že vse 4 neaktivne tablete in pričnem z novim pretisnim omotom. Ko sem pojedla prvo rožnato tableto sem isti dan (četrtek) dobila menstruacijo in jo imela 4 dni (do nedelje). S fantom sva imela nato spolni odnos četrti dan (v nedeljo) in prišlo je tudi do izliva vame! V soboto (pred tremi dnevi) sem opazila rjav izcedek medtem nič in spet danes! Včeraj sem naredila test nosečnosti in je bil negativen! Bila sem tudi v dveh lekarnah kjer so mi rekli, da verjetno ni straha pred nosečnostjo, ker te še te tablete ščitijo pred nosečnostjo! Zanima me ali obstaja še kakšna možnost nosečnosti? Ker sem službeno odsotna ne morem priti do svoje ginekologinje prej kot naslednji teden!
V pričakovanju odgovora, Vas lepo pozdravljam!
Spoštovani,
če tabletke jemljete tako redno kot opisujete, je verjetnost zanositve zelo majhna. Od 100 žensk, ki uporabljajo enako kontracepcijsko metodo 1 leto jih bo ob idealnem jemanju zanosilo 0, 72, torej manj kot ena. Izcedek, ki ga opisujete ima najverjetneje drug vzrok in lahko je bil posledica spolnega odnosa.
Če bi se ponavljal, vam vseekakor svetujem obisk pri ginekologu.
Lep pozdrav
Sonja
Pozdravlejni!
Stara sem 17 let in že približno leto dni jemljem kt Yasminelle. Prejsnji petek, 1.2, sva s fantom imela zadn i spolni odnos, naslednji dan pa sem priblžnoštiri ure po zadnji zaužiti tabletki bruhala. Drugače tablete jemlje m redno. Danes, v petek 8.2., pa sem dobila rahel rjav izcedek. Zelo sem v skrbeh in me resnično zanima, zakaj bi lahko prišlo do tega.
Najlepša hvala za odgovor,
Lp, leval
pozdravljeni. pozabila sem vzeti tabletko v drugem tednu in imela zatem par dni šibki rjavi izcedek kar se mi zdi smiselno zaradi pozabljene tabletke.. zdaj po enem tednu pa sem opazila da malo krvavim, menstruacijo pa bi morala dobiti šele čez en teden.. po pozabljeni tabletki sem imela tudi nezaščiten spolni odnos. krvavim zaradi pozabljene tabletke ali se je lahko sprožila ovulacija in bi lahko bila noseča? hvala za odgovor.
Spoštovani,
glede na to, da ste pozabila tabletko, ki je potem niste nadomestila in glede na to, da ste imela nezaščiten spolni odnos, je seveda možno tudi, da ste noseči. Svetujem, da opravite test za nosečnost, vendar mora od spolnega odnosa preteči vsaj 14 dni. Šele po tem bo jasno zakaj ste krvavela.
Srečno
Izpuščena tabletka je tista, s katero zamudite več kot 24 ur (razen če jemljete progesteronsko kontracepcijo-Cerazette). Krvavitve so lahko posledica podaljšanega presledka med tabletkami. Normalno nadaljujte z jemanjem tabletk tudi če menstruacije ne dobite. Če vas skrbi glede nosečnosti, lahko naredite test. Na ginekologinjo se obrnite, če bi se podobne krvavitve pojavljale več ciklusov zapored.
Lep pozdrav
Pozdravljeni!!
Jaz krvavitve sicer nisem opazila (nisem je niti iskala), me pa zanima ali je mogoče, da so KT ”zatajile”? Gre za to, da sem več kot 4 leta jemala Yarino, ki mi je po teh 4h letih začela povzročati težave, nato mi je ginekolog predpisal Lyndinette, ki sem jih jemala 3 mesece saj se nabiranje telesne teže ni ustavilo, sedaj pa mesec in pol jemljem Daylette, načeloma redno, mislim da še nisem zamudila več kot 24 ur, kvečjemu jo vzamem naslednje jutro (ponavadi jih jemljem zvečer).
Test sem imela namen opraviti danes zjutraj (menstruacija je bila namreč redna), pa sem se ob prvem odhodu na wc spozabila. Se pa zadnje čase zelo čudno počutim, razdražljiva, občutljiva (tudi fizično), ipd.
Hvala za odgovor!
Če ste tablete redno jemala, ste bila zaščitena. Tablete, ki ste jih jemali imajo precej podobno sestavo in enak način delovanja tako, da niso tako zelo različne. Če bi krvavela bi to opazila na spodnjem perilu ali toaletnem papirju. Da odženete skrbi bo najbolje, da naredite test za nosečnost.
Srečno
Pozdravljeni!
Tudi jaz se obračam na vas. Tabletke Dianne sem jedla približno 4 leta, po aferi, ki se je pojavila, pa mi je ginekolog predpisal tabletke Cilest. Dal mi je navodilo, naj jih jemljem naprej enako, kot bi jemala Dianne (v navodilih piše drugače; da bi morala vzeti prvo tabletko Cilesta takoj za zadnjo Diane, brez pavze). Upoštevala sem navodila ginekologa. Vse je bilo normalno, ko sem 18. dan jemanja vzela tabletko 8 ur prepozno. Čez 2 dni sem opazila krvav izcedek (mnogo šibkejši kot v primeru normalne mesečne krvavitve; bolečine oz. ščemenje v trebuhu pa je bilo enako kot pred normalno krvavitvijo), ki se je nadaljevala v normalno mesečno krvavitev.
Zanima me, če bi morala kontaktirati svojega ginekologa, da razmisli o zamenjavi tabletk?
Predvsem pa me zanima, če sem zaščitena. Spolni odnos sem imela 25. dan (po prenehanju mesečne krvavitve)
Za vaše odogovore se vam že vnaprej lepo zahvaljujem!
Pozdravljeni!
Že tri leta jemljem kontracepcijske tablete Yasminelle in zaenkrat je bilo vse brez problemov. Ta mesec pa sem dobila menstruacijo (oz. vmesno krvavitev) med jemanjem tablet in sicer konec drugega tedna škatlice (jemati bi morala še cel tretji teden in šele nato bi mogla priti menstruacija). Na začetku sem opazila samo rjav izcedek, ki je čez dva dni postal rdeč, a manj intenziven kot moja običajna menstruacija. Traja že 4 dni.
Naslednji teden grem k ginekologinji in ji bom omenila težavo, a vseeno prosim za razlago, zakaj se to dogaja, da bom bolj mirna. Nisem pozabila vzeti nobene tablete, zato (upam) možnosti za nosečnost ni? Sem se pa v zadnjih 3 tednih zelo intenzivno ukvarjala s športom in prenehala jemati zdravilo Roaccutane. Ne vem, če je to kaj povezano pojavitvijo krvavitve, a to sta edini spremembi v zadnjem mesecu.
Hvala za odgovor!
Pozdravljeni,
stara sem 20 let in kontracepcijske tabletke jemljem že 4 leta. Pred 2 mesecema sem prekinila uporabo, saj sem bila dlje časa v tujini in med tem nisem imela spolnih odnosov. Dne 11.4.13 ob začetku menstruacije sem jih ponovno začela jemati, menstruacija je trajala 7 dni kar je 3 dni dlje kot ponavadi. Po koncu menstruacije ter natančneje po spolnem odnosu s fantom pa so se mi začeli pojavljati rozkasto obarvani izcedki iz nožnice. Jemljem KT Yasminelle. Rozkastih izcedkov do sedaj nikoli nisem imela, zato me je začelo zelo skrbeti. Je možno da sem zanosila, ali je to znak kakšne infkcije ali pa stresa?
Najlepša hvala za odgovor!!!