Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca krvavitev iz anusa

krvavitev iz anusa

Pozdravljeni!

Prosim za vaše mnenje, ker ne vem, ali je kaj resnega ali ne.

Zadnje štiri dni vsakič, ko grem na blato krvavim. Krvavitev mora biti bolj notranja, ker nič ne peče, nič ne čutim, nič me ne boli … Vročine nimam, nobenih posebnosti ne opažam.
Po opravljeni veliki potrebi je v školjki videti kar nekaj krvi, podobno, kot takrat ko ima ženska menstruacijo. Voda je obarvana, poleg tega pa, če sedim in malo opazujem tudi kaplja kri ven. Opazila sem, da jo je nekaj pomešane tudi med blatom.
V nekaj zadnjih tednih se ni dogajalo kaj zelo posebnega. Prebolela sem močnejšo virozo, bila na testiranju ščitnice, ker mi vročina ni padla 4 tedne. Vse to je minilo in zadnji mesec se počutim dobro. Morda imam nekoliko povečane mandeljne, kar pa ni neobičajno za mene, z njimi imam težave že več let. Stara sem 32 let.

Najlepše se vam zahvaljujem za vaše mnenje in kakršenkoli namig.

Pozdravljena!
Še najpogostejši razlog za tovrstne težave so krvavitve iz hemeroidov (ki so razširjene vene v tem predelu) in ni treba, da imate razen krvavitve še kakršnekoli druge težave. Viroze in ostalih “težav” ne bi povezoval s to krvavitvijo. Krvavitev lahko povzroča tudi npr. kakšen polip v črevesu. Večina možnih razlogov za krvavitev je torej nenevarnih. Ker pa traja že nekaj dni, bi bilo že smiselno razmisliti o pregledu, ki bi pokazal vzrok-to je pregled zadnjega dela (rektoskopija) oz. po potrebi celotnega debelega črevesa (kolonoskopija).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Zdravo,

mene pa zanima kaj naj naredim, pred pol leta sem bila na rektoskopiji in pri proktologu in mi je rekel da nimam nekih težav, sedaj zopet tudi ko grem na wc samo na kratko potrebo krvavim iz anusa in to sedaj že tok da potrebujem nekaj že ko hodim, kaj naj naredim?

Najlepša hvala za vaš odgovor,

lp

Spoštovana nutella!
Sicer načeloma ločimo med veliko in malo potrebo, vašo kratko potrebo prištevam k “velikim potrebam”. Tudi če ob prejšnjem pregledu ni bilo nič narobe, je lahko nekaj nastalo na novo, recimo razpoka…..kaj vam je storiti pa ni velika dilema……nazaj do svojega zdravnika.
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

prosim za vaše mnenje!

3 dni mi teče kri v potokih tudi ko ne grem na veliko potrebo (kot, da bi šla na malo potrebo, na napačnem delu telesa), bila sem pri kirurgu in pravijo da ne najde ničesar hemoroidi pa sigurno niso, naročena sem na rektoskopijo (čez 3 tedne) niso mi pa želeli nič povedati kaj bi lahko bilo? Ali mi lahko svetujete. Imam pa 27 let, bolečine v spodnjem delu trebuha, slabo mi je, imam povečan apetit in prsa me bolijo nenormalno, kar je zelo nenavadno.

Hvala za pomoč, lep pozdrav

Nekaj mi je sumljivo….če neprestano lije v potoku ne verjamem, da bi vas naročili čez 3 tedne in ne vem, kaj je pregledoval ta kirurg ki ni opravil rektoskopije a vseeno ve, da niso hemeroidi. V glavnem, zna biti, da je v napisanem nekaj narobe…… Če niso hemeroidi ali fisura-razpoka v tem predelu, potem je na daljavo res težko uganiti, za kaj naj bi šlo….
Lep pozdrav

Pozdravljeni.
Soocam se s tezavo kot predhodnji pisci. Ko sem sel na veliko potrebo, sem opazil nekaj krvi (malo). Blato je normalne barve in ni nic krvavo.Med samo veliko potrebo nimam nikakersnih bolecin ali pekocih obcutkov. Tudi srbecice nimam. Vceraj je bila kri rdece barve, danes pa je bila ze bolj bleda. Z zdravjem nisem imel do zdaj nobenih tezav. Res je da sem se na zacetku malce napel ko sem bil na straniscu, ampak RES malo. Zdravnika se nisem obiskal. Ali je le nekoliko poskodovan konec anusa? Kako pozdraviti?
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor!
Lp

Hemeroidi ali poka-fisura je najbolj verjeten odgovor tudi pri vas, skrb za redno in mehko odvajanje je preventiva. Če ne preneha v kratkem ali se va, pojavja večkrat, morate pa vzroke itak razjasniti s pregledom.
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

imam podobno težavo kot ostali. Včeraj sem imela precej težav z odvajanjem. Zjutraj me je zvilo že pri jutranjem teku, odvajanje je bilo neprijetno, blato pa tekoče vendar še ne driska. Zvijalo me je še do zgodnjega popoldneva, potem pa se je zadeva umirila. Mislila sem, da sem morda pojedla kaj takega kar mi ni ustrezalo. Zvečer sem odšla na malo potrebo, velike ni bilo več, kljub temu pa sem se malo napela in na toaletnem papirju je ostala svetlo-rdeča sluz. Danes zjutraj se počutim dobro, tudi zvija me ne več, nisem pa še odšla na veliko potrebo ker me še ni ‘prijelo’. Sem pa iz radovednosti zjutraj vseeno malo pritisnila in v školjki opazila to svetlo rdečo sluz (delec premera 1cm). Zanima me ali se bo zadeva umirila in če mi je zaradi težav prejšnjega dne počila kaka kapilara oz. kaj je vzrok te sluzi?
Že vnaprej najlepša hvala za vaš odgovor.
MAnca

Bolj verjetno se mi zdi, kar ste zapisali na koncu oz da je povezano u vašimi prebavnimi težavami. Če bo obilnejše ali ne izgine v nekaj dneh, pa pojdite do zdravnika.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

V četrtek sem začela krvaveti iz anusa. Bilo je tako, da me je napenjalo, ampak ni hotlo nič notri, sčasoma je šlo ven, vendar zraven tudi kri in sluz. V petek je bilo vse normalno, vendar se je v soboto, nedeljo in danes zopet pojavila. Prav tako čutim nekakšno napetost v spodnjem delu trebuha, pekoč občutek pri anusu. Sem se začela mazat z kremo proti hemeroidom, vendar me vseeno skrbi, saj imam le 19 let.

Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Lahko da je od hemeroidov, napenjanja, razpoke v tem delu, žal dokončnega odgovora brez pregleda ni mogoče dati.
Lep pozdrav

New Report

Close