krvavitev dveh leti po zadnji menstruaciji
Pozdravljeni
stara sme 53 let, zadnjo menstruacijo sem imel pred 2 leti , prejšnji teden se pa je pojavila krvavitev- kot menstruacija. Odšla sem k ginekologu, sluznica naj bi bila zadebeljena cca 10 mm. Krvavitev je traja 5 dni, po tem sem odšla k ginekologu in je ponovno naredil uz- sluznica se je zmanjšala na 3mm.
Imam napotnico za histeroskopijo, vendar prej kot v dobrem emsecu nisi na vrsti. Strah me je, da je to znak tumorja.
V vagginalnem predelu me stalno nekaj topo boli, nožnica malo peče. prejela sem vaginalete.
Redno hodim na preglede, tudi v sept. 2025 sem imela pregled, bris je vsa leta ok, prav tako uz ni pokazal ničesar.
Sprašujem še vas za drugo mnenje, se take krvavitve dogajajo ?
Hvala in lp
miraj162, 29.01.2026 ob 17:04
Pozdravljeni
stara sme 53 let, zadnjo menstruacijo sem imel pred 2 leti , prejšnji teden se pa je pojavila krvavitev- kot menstruacija. Odšla sem k ginekologu, sluznica naj bi bila zadebeljena cca 10 mm. Krvavitev je traja 5 dni, po tem sem odšla k ginekologu in je ponovno naredil uz- sluznica se je zmanjšala na 3mm.
Imam napotnico za histeroskopijo, vendar prej kot v dobrem emsecu nisi na vrsti. Strah me je, da je to znak tumorja.
V vagginalnem predelu me stalno nekaj topo boli, nožnica malo peče. prejela sem vaginalete.
Redno hodim na preglede, tudi v sept. 2025 sem imela pregled, bris je vsa leta ok, prav tako uz ni pokazal ničesar.
Sprašujem še vas za drugo mnenje, se take krvavitve dogajajo ?
Hvala in lp
Pozdravljeni,
krvavitve v pomenopavznem obdobju lahko kažejo na hormonsko motnjo (ali jemljete kakšna zdravila, prehranska dopolnila?) ali na nepravilnosti v sluznici, včasih tudi na predrakaste spremembe ali začetnega raka.
Pravilno ste ukrepali in pravočasno odšli k ginekologinji, ki je ugotovila, da se je sluznica po krvavitvi zelo stanjšala, kar kaže bolj na hormonsko spremembo. Histeroskopija v roku enega meseca je pravilen in pravočasen način obravnave vaše krvavitve.
Srečno, N