Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva krvavitev dveh leti po zadnji menstruaciji

krvavitev dveh leti po zadnji menstruaciji

Pozdravljeni

stara sme 53 let, zadnjo menstruacijo sem imel pred 2 leti , prejšnji teden se pa je pojavila krvavitev- kot menstruacija. Odšla sem k ginekologu, sluznica naj bi bila zadebeljena cca 10 mm. Krvavitev je traja 5 dni, po tem sem odšla k ginekologu in je ponovno naredil uz- sluznica se je zmanjšala na 3mm.

Imam napotnico za histeroskopijo, vendar prej kot v dobrem emsecu nisi na vrsti. Strah me je, da je to znak tumorja.

V vagginalnem predelu me stalno nekaj topo boli, nožnica malo peče. prejela sem vaginalete.

Redno hodim na preglede, tudi v sept. 2025 sem imela pregled, bris je vsa leta ok, prav tako uz ni pokazal ničesar.

Sprašujem še vas za drugo mnenje, se take krvavitve dogajajo ?

Hvala in lp

Odgovor na objavo uporabnika
miraj162, 29.01.2026 ob 17:04

Pozdravljeni

stara sme 53 let, zadnjo menstruacijo sem imel pred 2 leti , prejšnji teden se pa je pojavila krvavitev- kot menstruacija. Odšla sem k ginekologu, sluznica naj bi bila zadebeljena cca 10 mm. Krvavitev je traja 5 dni, po tem sem odšla k ginekologu in je ponovno naredil uz- sluznica se je zmanjšala na 3mm.

Imam napotnico za histeroskopijo, vendar prej kot v dobrem emsecu nisi na vrsti. Strah me je, da je to znak tumorja.

V vagginalnem predelu me stalno nekaj topo boli, nožnica malo peče. prejela sem vaginalete.

Redno hodim na preglede, tudi v sept. 2025 sem imela pregled, bris je vsa leta ok, prav tako uz ni pokazal ničesar.

Sprašujem še vas za drugo mnenje, se take krvavitve dogajajo ?

Hvala in lp

Pozdravljeni,

krvavitve v pomenopavznem obdobju lahko kažejo na hormonsko motnjo (ali jemljete kakšna zdravila, prehranska dopolnila?) ali na nepravilnosti v sluznici, včasih tudi na predrakaste spremembe ali začetnega raka.

Pravilno ste ukrepali in pravočasno odšli k ginekologinji, ki je ugotovila, da se je sluznica po krvavitvi zelo stanjšala, kar kaže bolj na hormonsko spremembo. Histeroskopija v roku enega meseca je pravilen in pravočasen način obravnave vaše krvavitve.

Srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close