Najdi forum

Najprej vas lepo pozdravljam!

Včeraj sem bila pri mojem zobozdravniku. Pred nekaj meseci mi je v 7-ico sp. desno dal zdravilo in zdaj naj bi mi na to mesto dal plombo. Ko mi je odprl zob, je začel krvaveti. Ta krvavitev se ni nikakor mogla zaustaviti. Dala mi je neko zdravilo (s tamponom)v zob za zaustavitev, najprej prvič in počakala sem ene pol ure, ko je spet odprla zob je še zmeraj krvavel. Potem mi je spet drugič dal neko drugo zdravilo in rekel, da zdaj se mi pa mora ustaviti krvavitev. Toda tudi drugič ni uspelo.

Zob mi je zagipsala in rekla naj pridem danes ponovno.

ALi mi prosim lahko čimprej odgovorite zakaj bi se to dogajalo, oz. kaj je vzrok?

Za čimprejšenj odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Spoštovana Pony,

pomembno je, iz kje ste krvaveli. Krvavitev lahko izvira iz dlesni ali pa iz zoba.
Če je zobozdravnik želel narediti zalivko, potem menim, da je krvavela dlesen, ki je v tem predelu vneta. To se pogosto zgodi, ker začasna zalivka oz. cement ni “dlesni prijazen”, pogosto pa v tem predelu tudi zastaja hrana, kar dlesen še dodatno draži.
Možno je tudi, da ste krvaveli iz zoba (žal imam premalo podatkov, da bi lahko ugotovila). Vzrok je lahko zobna pulpa, ki bodisi niti ni bila odstranjena ali pa je bila odstranjena, vendar ne v celoti. Krvavite lahko tudi zaradi poškodbe, ki nastane pri zdravljenju korenine.
Skratka, možnosti je več. Kljub vsemu naštetemu pa mislim, da je pri vas vzrok prvo, ker so vas ponovno naročili danes.
Lepo pozdravljeni!

Najlepše se vam zahvaljujem za vaš hiter odgovor.

Pozabila sem še povedati, da je zobozdravnik rekel, da naj bi šlo za neko kapilaro. Ta krvavitev mu je tudi onemogočala delo na tem zobu, saj ga sploh ni mogel pripraviti za plombiranje. Zdaj mi je dal na zob neki “gips”.

Še pred včerajšnjim obiskom zobozdravnika mi je vsakokrat ko sem si umivala zobe “dlesen” krvavela, morda je bil vzrok tudi ta zob.

Hvala še enkrat in en lep dan vam želim!

Se opravičujem, ampak pozabila sem še nekaj povedati. Namreč spodaj in zgoraj mi rastejo tudi osmice (slika je tako pokazala), spodnje so že malo zunaj, vendar nimajo kam izrasti, ker namreč ni mesta, in izrivajo sedmico.

Ali mi svetujete, če bi morala te osmice odstraniti ali ta odstranitev lahko čemu škoduje? Kako se to opravi ali pod anestezijo.

Hvala!

Spoštovana Pony,

če modrostni zobje nimajo dovolj prostora, potem je njihova odstranitev vsekakor smiselna. Zobe vedno ekstrahiramo z uporabo lokalne anestezije. Komplikacij ponavadi ne pričakujemo (možni pa so zlomi korenin, poškodbe živcev, zlomi kosti,…).
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close