Najdi forum

krvavitev

Spoštovani;

Stara sem 35 let.
Prva krvavitev pri odvajanju blata se mi je pojavila po drugem porodu. Se pravi pred 4,5 leti.
Potem se vsakih toliko zadeva umiri in ni nič. Pride pa kak teden ko konstantno krvavim pri odvajanju. Ko se obrišem je kri živo rdeče barve. Na cca. 3 mesece se zgodi tudi, da me pri odvajanju tako močno zaboli (topa bolečina, da se ne upam niti premakniti, potiskati blata takrat sploh ne upam), da bolečino komaj premagam. Kar za nekaj časa obsedim na školjki, ker je bolečina prehuda.
Zaradi tega še nisem bila pri zdravniku, ker se vedno tolažim da verjetno ni nič hujšega, le hemeroidi, ampak,….
Pred kratkim pa mi je umrl stric, za rakom na črevesju. Zagrabila me je panika. Njemu so odkrili tri mesece pred smrtjo.

Lepo prosim za vaše mnenje in nasvet.

Pozdravljeni!

Vsako odvajanje krvi je alarmantni znak. najverjetneje gre res le za krvavitev iz hemoroidalnih vozličev, vendar je potrebno opraviti pregled pri proktologu, ki vas bo rešil omenjene nadloge in opravil podveze (ligature) vozličev. Vsekakor vas čaka tudi kolonoskopija-čimprej opravite preiskave, da boste pomirjeni.
Do preiskav si lajšajte težave z mazili za hemoroide, ki jih kupite v lekarni. Pomaga tudi hladno maslo.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close