Najdi forum

krvavenje po menstruaciji

Pozdravljeni,

stara sem 34 let in sem imela od nekdaj občasno krvavitve 14 dni po menstruaciji, ki je prav tako od nekdaj bolj močna. Tiste blage krvavitve mi je potrdila že ginekologinja, da so ob ovulaciji.

Zdaj se mi zadnje čase (vsake toliko, ne vsak mesec) zgodi, da se pojavi izcedek skoraj takoj po menstruaciji. Nekaj sveže, živordeče krvi, nekaj rahlo rjavega izcedka. To spremlja spet samo občasno neprijeten občutek v spodnjem delu trebuha. Da bi šlo za kakšno ostro bolečino, nikakor ne morem reči.

Poznam možnosti hormonskega neravnovesja, zato se še nisem oglasila pri ginekologinji (termin imam oktobra). Skrbi me, če je edina možnost tovrstnega zdravljenja (če je to seveda to) hormonsko zdravljenje oziroma uživanje oralnih kontraceptivov, ki jim nisem naklonjena.

Mi lahko poveste, kaj je še lahko vzrok temu? Načeloma sem sicer zdrava, z možem se ne trudiva zanositi in tudi nimava otrok, prav tako nisem noseča.

Najlepša hvala za pomoč.

Maja

Pozdravljeni,

Takšen rjav izcedek po menstruaciji (lahko rečemo tudi podaljšane menstruacije) so lahko posledica hormonskega neravnovesja, vendar se le-to s kontracepcijskimi tabletami ne zdravi. Kontracepcijo bi vam priporočala le kot način zaščite pred nosečnostjo, ne pa za zdravljenje hormonskega neravnovesja. V vašem primeru bi verjetno pomagal dodatek progesterona.

*** Lep pozdrav, Urška Bizjak Ogrinc Juna d.o.o. http://www.juna.si

Pozdravljeni še enkrat,

najlepša hvala za odgovor. Ta izcedek se zdaj vleče že skoraj 14 dni. Malo je in potem ga spet kakšen dan ni, pa spet redno menjam dnevne ščitnike za perilo in potem spet mir. Ginekologinja mi je dejala, da se pogosto to uredi do naslednjega ciklusa. Če se z naslednjim ciklusom ne uredi, ali mnaj grem raje na nujen pregled ali lahko počakam narednega?

Hvala!

Maja

Spoštovana gospa Maja,

Lahko da se bo z naslednjim ciklusom uredilo in je bil to zgolj slucaj ( kaksna hormonska motnja). Nujnega pregleda še ne potrebujete. Če pa se vam bo to ponavljalo, bi vam svetovala čim prejšni pregled.

*** Lep pozdrav, Urška Bizjak Ogrinc Juna d.o.o. http://www.juna.si

New Report

Close