Krvaveče dlesni in zalivke
Pozdravljena!
Pred 4-imi meseci sem obiskal novo zobozdravnico, ki mi je plombirala enko.
Po prvem obisku, so mi začele dlesni ,med obema enkama, pri ščetkanju močno krvaveti, krvavenjje pa se je pojavilo tudi ob drugih zobeh..
Pri zadnjem obisku mi je zdravnica plombirala sedmico z belo plombo. Po tem plombiranju ne morem očistiti prostora med sedmico in osmico, ker nitka ne gre skozi prostor med zobema.
Po mojem je to napaka zobozdravnice in me zanima ali se to zobozdravnikom večkrat zgodi ali je zaradi brezbrižnosti.
Svetovala mi je tudi naj izpulim vse štiri osmice, čeprav sta zgornji osmici lepo izrasli. Za spodnji dve osmici pa po mojem mnenju upravičeno svetuje odstranitev. Ali so osmice res tak “moteč element”, tudi če lepo izrastejo.
Lep pozdrav pa hvala za odgovore
Spoštovani Jogi,
krvaveče dlesni so posledica previsa, ki je nastal pri izdelavi zalivke. To je napaka zobozdravnice, ki bi jo morala odpraviti – v nasprotnem primeru bo prišlo do umika dlesni. Previs je ena pogostejših napak, ki nastanejo pri izdelavi zalivke. Kljub temu pa bi morala zobozdravnica to odpraviti takoj po plombiranju. Pri vas je to v obeh primerih – pri sekalcu vam odvečen del zalivke draži dlesen, pri kočniku pa je celo tako velik, da onemogoča uporabo zobne nitke.
Glede modrostnih zob vam težko svetujem brez pregleda. Če so zobje izrasli in ne povzročajo težav, potem njihova odstranitev ni smiselna. V primeru, da povzroča izraščanje bolečine ali da potiskajo sosednje zobe naprej pa vam tudi jaz svetujem odstranitev.
Lepo pozdravljeni!