Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija krvave nitke v blatu !?

krvave nitke v blatu !?

Ojla!
Imamo 3 mesece staro Kajo,pri kateri sem tri tedne nazaj opazila krvave nitke v blatu.Testi kožni in na krvi na jajce in mleko negativni.Že štirinajst dni ne jem več teh dveh stvari ta teden pa sem se odpovedala še glutenu.V blatu se še vednu pojavljajo krvave nitke.Po kakšnem času bi se moralo opaziti izboljšanje če sem najdla pravi alergen??Koža je čista,problem je blato,občasno tudi zavrača prsi tako,da se včasih res izmučim preden se nahraniva.Ima kdo podobno izkušnjo,prosim za nasvet.

Pri tako majhnih otrocih so testi velikokrat negativni. Da gre za alergijo, ni nujno da ima deklica znake tudi na koži. Krvave nitke v blatu pa res ponavadi kažejo na alergijo.
Paziti je treba tudi na vse skrite mlečne in jajčne dodatke v hrani (jajčni lecitin ali E322,…)

Priporočam ti, da si sestaviš prehrano s pomočjo knjige Karmen Mlinar:

Jaz bi na tvojem mestu zastavila dieto kar radikalno in bi nato po treh tednih počasi začela preizkušati potencialne alergene (po enega na teden).
Tak režim ti priporočam zato, ker na testiranjih najlažje potem najdejo in potrdijo alergene, če jim veš približno povedati, kaj sumiš. Ker se naenkrat testira ponavadi največ tri do pet snovi.
Sicer pa sama veš, da ti verjetno največ pomeni mirnost ob dojenčici, ne pa tisti testi. Želim vama, da vama uspe ugotoviti, kaj vama dela problem. Tebi pa ob tem veliko trdne volje in samozavesti. Definitivno delaš najboljše, kar je v tvoji moči.

Lepo cartanje.

TUDI MOJA DEKLICA IMA V BLATU KRVAVE NITKE. POJAVLJATI SO SE JI ZAČELE PRI STAROSTI ENEGA MESECA, PA SO IZGINILE, PA SPET POJAVILE… DANES JE STARA ŠEST MESECEV IN ZGODBA JE ISTA. POLEG TEGA IMA ZELO TEKOČE BLATO, VEČINOMA ZELENO, SLUZASTO.

BILI SVA TUDI ŽE NA PEDIATRIČNI KLINIKI NA GASTRO ODDELKU. NAREDILI SO JI VSE KAR JE MOŽNO (PARAZITI, BAKTERIJE, GLIVICE, ALERGIJE…), VENDAR JE BILO VSE NEGATIVNO. IN SO NAJU ODPUSTILI BREZ DIAGNOZE. DEJALI SO, NAJ BI SE STANJE V DVEH MESECIH POPRAVILO. PA SE NI. KO SVA BILI POTEM NA KONTROLNEM PREGLEDU, SEM BILA ZELO RAZOČARANA, SAJ JE ZDRAVNICA REKLA, DA JE Z DEKLICO VSE O.K., KER PRAV LEPO ZGLEDA. AMPAK NI VSE V REDU, A NE. ZATO SEM NAD KLASIČNO MEDICINO OBUPALA.

ODPRAVILI SVA SE NA BIOMAGNETNO RESONANCO. TAM JE TERAPEVTKA ODKRILA PRISOTNOST GLIVICE CANDIDA ALBICANS TER ALERGIJO NA MLEČNI SLADKOR, MENI KOT MATERI PA ŠE NA PŠENICO IN SLADKOR. GLIVICA LAHKO POVZROČA RESNE PROBLEME, MED DRUGIM TUDI DRISKE, KRVAVE NITKE, AD…

KER JE DEKLICA ŠE VEDNO SAMO DOJENA, DRUGE HRANE PAČ NOČE, SEM NA STROGI DIETI. TO POMENI NIČ MLEKA IN MLEČNIH IZDELKOV, NIČ IZDELKOV, KI VSEBUJEJO PŠENIČNO MOKO, NIČ SLADKORJA IN SLADKARIJ, NIČ SADJA… KAR GROZNO, KER SE VELIKOKRAT VPRAŠAM, KAJ NAJ JEM ZA ZAJTRK. KOSILO NI PROBLEM, VEČERJA TUDI NE, AMPAK ZAJTRK…

VENDAR BOM PROVALA, SAJ SE MI DEKLICA SMILI S TEM GROZNIM KAKANJEM. UPAM LE, DA BOVA RES DOSEGLI KAKŠEN USPEH.

hvala za odgovor,
Zanima me še tole,če se je vajino blato kaj spremenilo odkar veš za potencialne alergene.Kajti naše se še ni pa čepav že dobre 14dni ne uživam več jajc in mleka,ta teden pa glutena.Še vedno je blato sluzasto,siser svetlo in zraven imamo še ostanke neprebavljenih maščob in občasno tudi krvave nitke.
Res je največji problem pri prehrani ravno v zajtrku.Jaz običajno jem brez glutenski hruh z piščančjim prsmi ali mermalado ali rastlinsko margarino,potlej se pa stvar konča. 🙁
Upam na naše izboljšanje … Lp Petra

Nas so opozorili, da gre včasih pri alergiji na jajce tudi za podobno reakcijo na piščančje meso, saj so nekako sorodne beljakovine… Priporočili so nam purana, zajca, divjačino.
Pri rastlinski margarini moraš biti tudi posebej pozorna, katero uporabljaš (brez mleka v prahu in lecitina!) – npr. GEA ali Vitaquell.
Sicer sem pa nazadnje nekje zasledila, da naj bi se gluten iz telesa čistil cele 4 tedne!
ZAjtrke si lahko popestriš s kakšnimi prosenimi kašami, corn flakes-i (pazi – biti morajo čisti, samo iz koruze in brez sladkorja)…
Toliko z moje strani, upam, da sem kaj pomagala. Naj ti povem še, da smo se mi sluzi iz blata rešili šele po parih tednih brez glutena, krvavih nitk pa (na srečo) nismo imeli. Pa srečno!

Moram ti povedati, da sem na dieti šele 5 dni in videti ni izboljšanja, nasprotno, blato je postalo čisto tekoče. Tako, da ne vem, kaj naj si mislim. Krvave nitke pa niso prisotne stalno, le občasno. Včasih so bile prisotne tudi 10 dni, potem pa mesec nič, pa so se spet pojavile.

Jaz ne smem jesti nobenih margarin, salam in podobnega, ker je alergična tudi na umetna barvila in aditive. Tako mi za zajtrk ostane le riževa ploščica. Pa se tolažim s tem, da bom vsaj shujšala.

Tudi jaz upam, da se rešimo teh problemov in da bodo naši otročki zdravi. Lep pozdrav.

New Report

Close