krvava sluz
Se opravičujem, še ena težavica me tare.
Ginekološki pregled + bris + UZ sem imela v torek popoldne. Po pregledu sem imela (poleg bolečin, ki sem jih že navajala) rahle krče kot pri M. Pojavila se mi je rahla, ampak res rahla roza obarvana sluz, ki se je sicer spet zadrževala znotraj nožnice in na hlačkah ni bilo nič. To rahlo roza sluz imam še danes. Je to normalno?
Hvala in lep pozdrav
ne vem in tudi mislim, da v celotni zgodbi zdaj nima smisla poročati o vsakem oblačku na nebu, ki se pripelje mimo. Rekel bi namreč, da ni nič posebnega.
Pozdravljeni,
minil je že skoraj teden dni od pregleda, krvavitve že 3 dni ni več, tudi bolečine so se zelo zmanjšale. KOt sem pisala zgoraj me je skrbela bolečina (topa, bolj kot občutek pritiska), ki je sevala v nogo in povzročala tudi mravljince. Pri zdravniku smo izključili ponovno GVT za druge preiskave se za enkrat niso odločili (bodo počaklai na histeroskopijo).
Stanje mojih bolečin pa je zdaj tako:
Še zmeraj se mi pojavlja občutek tujka bolj na desni spodnji strani trebuha, ki med hojo izgine, najbolj opazen pa je med sedenjem. Tudi mravljinci v nogi so najbolj izraziti med sedenjem, pri hoji jih ni. Znajo se pojaviti tudi v ležečem stanju, ampak ne vedno.
Na otip trebuh ni občutljiv, le če najdem točko na desni strani in nanjo zelo pritisnem, me rahlo pikajoče zaboli. Pri prepogibanju me ne boli nič.
Ali bi te bolečine lahko bile od mioma oz. njegovega pritiska kam, čeprav je velik le malo manj kot 4 cm? Pa zakaj bi bile bolečine skoncentrirane le na desno stran in desno nogo?
Hvala in lep pozdrav
na vse skupaj lahko odgovorim le z velikim: “ne vem”. Pomembno je, da se simptomi umirjajo. Iz pripovedi sklepam, da se precej opazujete in da tudi močno pritiskate na vse konce, da bi ja preverili, če še boli. Nehajte s tem in živite normalno življenje, pa se bodo težave polegle. Strah ima velike oči. Razumem, da vas je po GVT strah vsakega stanja, ki samo malo spominja na to, ampak takšno je življenje. Se bo treba navaditi na stalno nevarnost, proti kateri se pač borite z uporabo Marevana.
Spoštovani!
Danes se spet oglašam. Torej, sem v 24. dnevu cikla in včeraj zvečer sem vstavila tretjo, zadnjo vaginaleto Canesten. Danes popoldne sem spet opazila krvavo sluz. Res je, da me v nožnici zbadalo po vstavitvi Canestena in me je drugi dan bolj peklo kot pred njim, ampak danes pa se mi je zdelo boljše. Bi lahko bilo za krvavitev (kot že večkrat rečeno ne gre za tekočo kri, niti sluz ne pride do hlač, ampak se zadržuje v nožnici) krivo kako glivično vnetje? G mi sicer po pregledu ni nič omenila, ampak prvič sem krvavo sluz opazila po spolnem odnosu, drugič po pregledu in zdaj tretjič po vstavitvi vaginalet.
Res je, da se bolečine še zmeraj pojavljajo, kak dan več in kak manj, lahko sploh ne.
Bi bilo smiselno it do G ali počakam na histeroskopijo?
Hvala in lep pozdrav
počakajte na histeroskopijo. Iz vsega skupaj se zdi, da gre izključno za mehaniko, (odnos, pregled, vstavljanje tabletke).
Spet lepo pozdravljeni,
zdaj pa res ne vem kateri Murphyjev zakon velja zame, ampak to več ni res. Kot sem vam že napisala, sem 3 nazaj v 24. dnevu ciklusa, po zadnji Canesten vaginaleti, spet opazila krvavo sluz. Le-ta je vztrajala do včeraj, ko se je vse skupaj okrepilo toliko, da zdaj potrebujem dnevni vložek. Od včeraj naprej imam tudi krče kot pri M. Ker imam ponavadi zelooo obilne M, tega pa je zdaj malo, ne vem ali je to M ali ne. Gre za to, da moram zaradi histeroskopije sporočiti 1. dan M.
Počakam, da postane vse skupaj močnejše in sporočim tisti datum ali velja včerajšnji, ko so se pojavili tudi krči ali pustim vse skupaj do nasledne M?
Pač ne bi rada zastonj tratila termina, ko bi dejansko lahko opravili poseg kateri drugi, ki tudi čaka, po drugi strani pa tudi ne bi rada sama preveč dolgo odlašala.
Hvala za vaše mnenje in lep vikend
za zdaj počakajte, da se krvavitev razvije, ker 2 ali 3 dni gor ali dol pri histeroskopiji ne spremeni ničesar.