Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina krvava driska, antibiotik in…

krvava driska, antibiotik in…

Dobro jutro vsem skupaj!

V ponedeljek zjutraj so se nam zacele prebavne tezave. Najpej bruhanje in driska. Nato se je bruhanje hrane spemenilo v bruhanje sluzi, rumene, in ce bi tako ostalo bi pesjan dobil tablet Rupuruta in kasneje tablete oglja in se ne bi “prevec obemenjevali”. Potem pa je tudi driska presla v kri. Ubistvu nismo kakali nic drugega kot samo kri v sluzi. Gremo k vet. in seveda smo dobili antibiotike, kaj pa drugega (in injekcijo Ranitala). Antibiotike Synulox 500mg. To je kao pasji Amoksiklav. Prvo dan smo ga dobili po injekciji, prav tako drugi dan, za domov pa se 8 tablet (1tbl./12ur), da terapijo nadaljujmo. Ko sem omenila kri v blatu, niso vet. reagirali nic precej drugace kot pred tem. Ja oglje mu dajte, pa na dietno prehrano naj gre itd. pa bo vse ql. Ok , ce on tako pravijo. Od ponedeljka do danes se nismo kakali!

Danes je 4 dan na antibioikih in (no ja saj vidite, kdaj tole pisem!) pred 15. min. me je zbudil ker je treba nujno ven. Jaz sem spet pomislila na drisko ampak on je moral lulat!! 3x je taco drzal tako dolgo, da sem se ga ze skoraj navelicala gledat! V urinu ni prisotna kri, niti ni videti (kot sem tam pod svetilko lahko videla), da bi bil kakor koli drugace obarvan. Vode ima v skledi toliko ko je je imel ko smo sli spat, torej ponoci ni nic pil, tako ko ponavadi. Vecerni sprehod je imel kot ponavadi in tudi lulal je se normalno.

Se komu lahko sanja za kaksen problem gre? Saj bom itak klicala vet., samo zdajle je za to res se malo prezgodaj.

LP zaspana nina

www.pasji.net - Vse Kar Potrebuje Pasji Svet!

Problem smo resili!

LP nina

Kako pa?

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Predihala sestavo antibiotika. Sestava je identična sestavi amoksiklava. Če pogledam neželene učinke amoksiklava je med njimi tudi kristalourija ali kristalčki v urinu. Do tega pride če je recimo človek ali pes dehidriran, ob jemanju antibiotikov. Izločanje seča je v tem primeru težko in lahko tudi zelo boleče. Ker je Smart prej dva dni skupaj driskal je bil definitivno dehidriran in ob takih dozah antibiotikov je posledica ravno ta, ki sem jo omenila zgoraj. Zadeva se izboljšuje, lula že bolj normalno. Riž in piščanca, ki ga trenutno je zalivamo z 2 dcl vode. Tako na dan spije 6dcl vode + še voda, ki jo spije drugače in upam, da se bo zadeva normalizirala. No praktično se že normalizira, na večernem sprehodu je ubistvu že dokaj normalno lulal. Če pa psa ne moremo prisiliti, da pije lahko pride do hudih komplikacij in je obvezna infuzija.

Evo upam, da je razumljivo.

LP nina

Daj mu še prašek Nelit (lekarna), ki mu bo povrnil elektrolite ( to je kot domača infuzija) in bo stanje še boljše. Če bo hotel, mu daj še EGO jogurt za vzpostavitev črevesne mikroflore, ki so jo antibiotiki načeli. Furaj dalje riž in piščanca pa bo vse o.k. Synulox pa ni isto kot Amoksiklav.

Heh ker delam v lekarni vem, da se Nelita trenutno ne dobi. Bi ga lahko naredila sama, samo dvomim, da bi ga pes pil;) Sestava Synuloxa in Amoksiklava pa je enaka kar se tiče glavnih sestavin se pravi Amoksicilin in klavolandska kislina;) Pomožne itak ne dajejo oz. naj ne bi dajale učinka!

Drugače pa ravno zaključujemo dieto, z antibiotki smo že zaključili, pijemo Actamille in počasi prehajamo na obično hrano. Za obnovitev črevesne flore bi mu lahko dala tudi Linex ali pa Prolife.

LP nina

New Report

Close