Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Krvav izpljunek

Krvav izpljunek

Spoštovani,

včeraj, ko sem sedel pred računalnikom, sem nenadoma v ustih začutil okus po krvi (Fe). Imel sem krvav izpljunek okoli 2 minuti, nato pa nič več.
Vsak dan čutim zbadajoče bolečine v trebušnem delu, ob obeh rebrih, v predelu sečil, ki niso pogojene z gibanjem. Zaradi dolgoletnih bolčin in oteklin v levem modu sem šel k urologu in po pregledu ugotovil, da ni nič narobe, dodal pa, da je najbrž kaj narobe s prostato – vnetje. Naročil mi je pitje ursi čaj, čeprav ni pomagalo nič, dal sem tudi vodo, pa je očitno ok, ker me niso niso klicali.
No omenjene bolečine v teh delih so po mojem občutku bile nekako pogojene z bolečino v modu oz. so še, kjer imam že okoli 12 let težave z bolečino, zadnje mesece pa še v omenjenih zgornjih predelih telesa. Včasih se celo zgodi, da ko vdihnem, me zaenkrat presneto močno zbode pod levim rebrom, istočasno me tudi v vratu, vendar tam zelo rahlo, podobno pa tudi v predelu srca oz. levo od prsnice in takrat ne morem vdihnit, ker imam občutek močne zbadajoče bolečine.
Zgodi pa se mi, da se sredi noči zbudim, ker mi nagaja srce. Namreč med spanjem ali pa ko sem v fazi med spanjem in budnostjo, se mi zgodi, da mi srce razbija samo od sebe oz. prvič najmočneje (identično, kot takrat, ko je človek v stanju miru in koncentracije, nato pa vrata močno zaloputajo in se cel strese in še nekaj sekund čuti “razbijanje srca”). In tako jaz začutim sredi noči.

Zato sumim, da ni krvav izpljunek povezan s tem.

Star pa sem 22 let, s športom se ne ukvarjam več redno, kot sem prej, sedaj le še rekreativno.

Prosim za odgovor,
hvala

Bolj malo verjetno se mi zdi, da bi bil tisti kratkotrajen okus po krvi v ustih povezan z ostalimi težavami, kri lahko v osta pride tudi iz nosu, dlesni… Bolečina v prsnem košu prevsem ob gibanju, kašlju je relativno pogost pojav in praviloma mine sam, bolečina in oteklina v (ob??) levem modu bi bila lahko posledica razširjenega žilja ob modu, prehodno razbijanje srca bi bil lahko le t.i. panični napad. Glede na številne težave iz različnih delov telesa menim, da potrebujete predvsem sistematičen in temeljit pogovor z vašim zdravnikom.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close