Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk krvav izcedek v nosečnosti iz prsi

krvav izcedek v nosečnosti iz prsi

Zdravo,

mene pa zanima, kje se lahko opravi Brestscan in kakšna je cena pregleda za obe oz eno dojko?

namreč pred slabim mesecem mi je iz desne dojke pritekla kapljica rdečega izcedka, krvavega?, (ob stisku bradavičnega kolobarja) in me precej skrbi. UZ dojk je pokazal zatrdline, najverjetneje fibroadenome in cisto pod bradavico. na isti dojki sem bila leta 2004 op. zaradi fibroadenoma. punkcije od l.2006 nisem imela. imam tudi najverjetneje 2 fibroadenoma na l.dojki, določeno z UZ na onkološkem KC.

Sem 27 tednov noseča in me zelo skrbi, saj je to to moja prva nosečnost. hkrati je mami zbolela za rakom dojke pri 29ih. testiranje na brca 1 in brca 2 je negativno.

redno opravljam kontrolne preglede z MR in UZ, ki so bili do sedaj BP.

Metoda BreastScan je lahko uspešno dopolnilo vsem ostalim pregledom.
V Ljubljani imamo dnevno ambulanto, v Mariboru in Gorici pa preglede opravljamo enkrat mesečno. Naslednji pregled v Gorici je jutri, 29.01.2012. Naročite se na telefonskih številkah, ki jih boste našla na spodaj objavljeni internetni strani. Pregleda se obe dojki, cena pregleda je 70 €.

Ali lahko prosim še kak nasvet glede izcedka? ali je vedno krvav izcedek znak Ca?

hvala

Ne, nikakor. Lahko, da se je kateri od benignih tumorjev znotraj izvodila povečal, pa zato pride do krvavega izcedka. Benigni tumorji lahko nastajajo ali se večajo ob hormonskih nihanjih, ki pa so sedaj pri vas zaradi nosečnosti prisotna. Omenjala ste samo kapljico, če sem vas prav razumela? In po tem ste opravila še pregled pri specialistu, ki je poakazal benigne spremembe. Če bi se krvav izcedek večkrat ali stalno ponavljal, je seveda potreben predčasni pregled pri specialistu, drugače pa se držite rednih kontrol.
Metodo BreastScan, kot dopolnilo, vam pa v vsakem primeru priporočam. Ta bo pokazala kakšen je trenutno metabolizem celic v tkivu dojk in dopolnila vse ostale preiskave ter zvišala njihovo natančnost.

New Report

Close