krušna peč
Midva imava v novi hiši (kamor sva se selila pred dvema letoma in pol) tudi krušno peč. Ker sva je oba vajena že od mladosti, sva jo hotela obvezno imeti – ker to je nekaj super božanskega. Postavljeno imamo v dnevni sobi, ogreva nam cca 40 m2 (še kuhinjo in jedilnico), kuri se s hodnika. V njej tudi redno pečeva kruh. Kuri jo mož in sicer na 2 ali 3 dni. Tudi za centralno uporabljava drva (kurjenje na biomaso (drva) + zalogovnik (hranilnik toplote)). Tak sistem nam omogoča, da v mili zimi kurimo le dvakrat tedensko, v zelo hladnih dneh pa vsak drugi dan.
Skratka krušna peč je zakon, je ne bi zamenjala še za tako lep kamin.
Prosim, mi lahko poveš kaj več?
Koliko časa je od krušne peči toplo, oziroma na koliko časa je treba zakuriti, da je toplo?
Tudi midva imava (bova imela) krušno peč v dnevni, ki je velika 20 m2, zraven je jedilnica in kuhinja, ni čisto ločeno, velika 20m2. Krušna peč se bo kurila iz hodnika. Se mi zdi kar isto, kot pri vama, ne?
Sedaj sva v veliki dilemi kaj uporabiti za kurjavo? Imela bova sončne celice, zraven še mora nekaj greti.
ZAto me zanima, kakšno močno in kakšno peč imata, kakšen hranilnik, katera firma, koliko je stal.
Pa pomembno pri vsem tem je še kakšna je hiša? Zidana? Montažna? Kako zelo izolirana?
Upam, da nisem preveč radovedna, bi mi res pomagala, če mi poveš kakšne izkušnje.
Najlepša hvala, V
UH, hvala. Imata pa kar veliko krušno peč. Mi2 razmišljava o 120×120. Nekje sem prebrala, da je najbolj optimalno do 140×140. Ne vem točno več zakaj, nekako zaradi tega koliko kuriš in koliko ti da toplote. Ne vem kako je res. Ker pa dnevna ni ravno velikih mer, 5x 3.9, me je tudi strah večjo dat, da ne bo še manj prostora. No, bomo še videli.
STa krušno peč kupila pri kateri firmi ali vama jo je kdo privat zgradil?
Hvala za vse informacije, super si.
Moža še zanima kakšna info več od peči(ne krušne), hranilnika..
Lep pozdrav, upam da se bomo tudi mi enkrat greli…
Pozdravljeni,
mene tudi zanima krušna peč. Vendar sem jaz dobila informacijo, da se bolj splača imeti lončeno peč, ki pa je narejena tako kot krušna: se pravi ima kurišče na hodniku in se v njej lahko peče. Menda je lončena bolj ekonomična, ker bolj enakomerno greje, je pa res, da ne drži tako dolgo toplote. Ali kdo kaj ve o tem?
Tisti, ki imate krušno peč: kako ste zadovoljni, glede na ceno? Je res, da se cene gibljejo od 4.000,00 Eur dalje(material in delo – dimenzije 140×140) To se mi zdi zelo drago!Se da priti do peči kako ceneje?
Ja, nisem pravilno vprašala.Mi že imamo hišo zgrajeno in v dnevni je tudi predvidena krušna peč, dimnik narejen , ojačitve v AB plati tudi.Narejeni so že tlaki, keramika, okna,vrata, centralna,elektrika, vodovod. Potrebni so še ometi, talne obloge, oprema.
Zanima pa me, kaj potegne za sabo, če peči ne bi dala sedaj postaviti, ampak kasneje, ko bi naredili še te stvari, ki so za vselitev nujnejše, kot pa peč. Bilo bi fino, če bi jo lahko že sedaj postavili, ampak, kot rečeno, finance….
Zato tudi sprašujem, če kdo pozna kakega pečarja, ki je cenejši.Če bi peč prišla cca 2.000,Eurov, potem bi nam zneslo, drugače pa ne.
Ali sem preveč naivna?
Jaz vam nudim narediti orginalno spanske krusne peci in italjanske.dve vrsti sta eno se rece owen ali iglu ki se daje drva notri drugo pa spodaj dajete drvo in se ogenj gre na drugi krusne peci.cena od 90 cm do meter z delom racunam 1500 euro odvisno katerega zelite imeti?vec o tem vam lahko posiljem slike in stavim da tega nima nobeden slovenec ;-)) na moj email [email protected]
Nudim vsem ki zelijo imeti Krušne peči ob svoj hisi in poglejte to spletno stran in si izberite katero koli in vam dam pred racun da boste zadovoljni.vse je v originalu systema po italiano in espanol je drug sistem in sem zelo preprican da nobeden slovenec nima taksne Krušne peči ki jaz to rece dvonji iglu owen in spodaj se daje drva in ogenj se potuje cist do konca drug dimnik do drugega owna.to je spanski sistem edinstven in taki ji imajo zelo malo.pomebne je edinstvena hrana ki imamo radi slovneci pa cena se giblje od 1500 euro do 3500 euro morda malo vec je odvisno velkosti Krušne peči in dodadke ki jo zelite imeti boste vse videli na moj spletna stran
http://oweniglu.weebly.com/ lep pozdrav vsem ljubitlejem dobre hrane smo mi slovenci..
..nudimo najugodnejše kombinacije lončenih, kaminskih,kmečkih in krušnih peči v sloveniji
http://www.bolha.com/peci-kamini/loncena-pec-kamin-kmecka-pec-oglas1276066499
in veliko drugih
Hvala za odgovore, sicer se trenutno le ‘na grobo’ informiram o možnostih teh peči in si bom kontakte prihranila za kasneje.
Lahko vseeno kdo pojasni glede kombinacije krušne peči (za peko) in lončene peči (za ogrevanje), in sicer ali je možna kombinacija obojega, ali morata biti narejeni ločeno (sta potrebna dva dimnika…?) res samo na kratko.
Okvirna cena krusne peci naju je prisla 3500. Za pecnice sva dala 25000 delo mojstra iz Savinjske 500€. Je pa starejsi gospod. Uporablja se pa samot lahko pa tudi navadna opeka.
Razlika med krusno pecjo in lonceno je ta da ima loncena praviloma daljsi razvod dima.
Drugace si pa lahko tudi naknadno vgradis pec, samo malenkosti so potrebne.
Za dodatne informacije pa rade volje na telefonsko st:041986662