Najdi forum

krušenje zob

Spoštovani !

Moja hči je stara 8 let. Enke in dvojke ima stalne zgoraj in spodaj.
Danes mi je omenila, da se ji je odkrušil zob (zgornja enka) in da jo moti.
Na pogled se ne vidi, na otip pa je res z notranje strani bolj ostro. Ne ve, da bi se s čim udarila ali kaj trdega odgriznila. Kaj se je po vašem mnenju zgodilo ? (ko je bila stara 3 leta, si je mlečno enko na isti strani izbila – je mogoče to vzrok ?) Lahko kaj storimo, da preprečimo nadaljnje krušenje zob? Zobozdravnika imajo v šoli in hodi redno na preglede, zobe ima drugače po mojem mnenju lepe in bele.

S spoštovanjem !

Spoštovana jgb,

ne vem, kaj bi lahko bil vzrok za krušenje zoba oz. imam o tem težko neko mnenje. Predvsem je potrebno preveriti, če so zobje sicer zdravi – verjetno bi vedeli, če so kakšne posebnosti, ker otrok redno obiskuje zobozdravnika. Naslednja in najbolj verjetna razlaga je, da je prišlo do preobremenitve, ki ji zobna krona oz. sklenina na tistem predelu ni mogla kljubovati in se je zob odkrušil. Zobozdravnik bo/je zagotovo preveril, ali je potrebno ukrepanje ali ne.

Živjo,
Pred kakšnim mesecem se mi je začel krušiti sprednji zob. Zanima me ali je obisk pri zobozdravniku potreben takoj, ali pa lahko to počaka še kakšna 2 meseca brez da bi se stanje na zobu poslabšalo?

Spoštovana Moniiikaa,

glede na to, da se je zob odkrušil že pred kakšnim mesecem, težko govoriva o takojšnjem obisku. Če se stanje do sedaj ni poslabšalo, potem mirno lahko počakate do že prej dogovorjenega termina (čez 2 meseca).

New Report

Close