Najdi forum

Kruh/pijača

Lepo pozdravljeni!

Imam par vprašanj:

1)Nekje sem zasledila v knjigi da ima kruh iz otrobov 100g samo 8 kalorij.Ali je to mogoče,pa če je ali imamo ta kruh pri nas in kje?
Ali gre to mogoče za graham kruh?

2)Nekaj glede pijače. Pravijo da če hočeš shijšati moraš opusttiti gazirane pijače.
Na vseh teh gaziranih pijačah (Bibita orange lights ) ta pa ima samo 1.5 kalo na 100g. In zdej sem malo zmedena glede tega,vem da niso zdrave vendar ali se lahko zaradi tega zrediš.Kajti na raznih sokovih pa je 45kal na 100g. kaj je zdej boljše piti.

3) Še eno ali vpliva kako na prebavo (upočasni,pospeši) npr da zraven ko ješ istočasno piješ ali je to slabše in bi bilo boljši potem piti čez kakšnih 20 min

4) Vsepovsod piše npr da moraš jesti malo pa velikrat na dan prebli 6-7 x
To pomen da vsake 2 ali 3 h ,ampak saj se ta hrana še ni prebavila in ti spet začneš jesti drugi obrok,prejšnja hrana pa se ni prebavila in sedaj ne vem kako to da je boljši jesti malo pa večkrat!

Upam da mi boste pomagali odgovoriti!

Se vam zahvaljujem Nina!

Nina,

Čisto na kratko:

1. Prepričan sem da gre za tiskarsko napako v knjigi ali pa si kaj narobe prebrala.

2. Če hujšaš je najbolje piti vodo, ki ima 0 kalorij. Nekateri sokovi so zdravi, ampak preveč kalorični.. večina sokov pa je polna sladkorja. Gazirane pijače z malo kalorij so v tem primeru iz kaloričnega stališča boljša izbira kot sokovi. Vendar pijače s CO2 povzročijo zadrževanje vode v telesu, manjši delež pa prispevajo tudi k nastanku celulita.

3. Bolj kot je želodec poln z vodo, prej se prazni.. s tem se sicer želodčni sokovi nekoliko razredčijo, sama prebava hrane je nekoliko počasnejša. Kar pa ni nujno tudi slabo. Glede tega pitja med in po obrokih jaz ne bi preveč kompliciral… ker to je zadnji razlog zakaj ne kdo ne bi shujšal.

4. To dejansko pomeni da je treba jesti vsake 2-3 ure. Ni res da se v tem času hrana ne prebavi, odvisno od tipa hrane. Odvisno je tudi od kombinacije živil. Pomembno je da se do naslednjega obroka prebavi večino hrane. Sicer pa so tisti vmesni obroki kadar hujšaš manjši, kot nekakšni prigrizki. Prebava takih opbrokov je hitra. Prebava mesa traja lahko 4-6 ur, sadje in zelenjava se lahko prebavi tudi prej kot v 2 urah, mlečni izdelki tudi niso problematični. Proteinski napitki, npr. sirotkini se prebavijo približno v eni uri.

Lp,
Goran

Živjo! Mene zanimajo proteinski napitki, te nasitijo? Kaj je sirotka? Kje dobiš proteinske napitke? hvala

Jessy,

Proteinski napitki niso vse kar ljudje mislijo, včasih so to napitki pretežno z ogljikovimi hidrati… vsebujejo pa tudi beljakovine oz. proteine. Nekateri so pa pretežno beljakovinski in imajo le malo ogljikovih hidratov…. vendar ljudje mislijo, ko vidijo tisto škatlo za prah… da je to eno in isto… obstajajo pa precejšnje razlike v sestavi.

Veliko informacij o teh zadevah najdeš tudi na moji spletni strani , spletni trgovini. Med predstavljenimi izdelki boš našel ravno to kar te zanima.

Sami proteini niso sitasti, bolj so sitasti napitki, ki vsebujejo veliko ogljikovih hidratov.

Sirotka je bila včasih neuporabna… včasih je bila le stranski produkt pri predelavi oz izdelavi raznih mlečnih izdelkov, dokler niso ugotovili da je to eden najbogatejših naravnih virov beljakovin oz. proteinov. Danes je to najpogostejši izbor beljakovin za športnike, rekreativce in estetske atlete. Seveda so še drugi kvalitetni viri beljakovin… sirotka pa je najbrž najbolj razširjena.

Lp,
Goran

New Report

Close