Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil kruh brez glutena

kruh brez glutena

prosim za pomoč: ali mi zna katera svetovati kako naj naredim kruh iz koruzne, riževe in Farine (večnamenska moka brez glutena). Ne vem koliko naj dam katere- pa še to: brez jajc in mleka
hvala, hvala….

Sama nisem še nikoli pekla kruha iz brezglutenske moke doma, vendar pa je tak kruh bolj drobljiv, saj ne vsebuje lepka, ki daje elastičnost.
Prav tako pa zmanjšujeta elastničnost riževa in koruzna moka (kruhu, ki se peče iz običajne moke se dodaja samo določen % teh drugih mok). Prevelik odstotek dodatno povzroča drobljenje kruha.
Lahko povem za običajni kruh, da dodam med 20 in 30% druge moke.
Verjetno boste morali priti do podatka malo s poskušanjem, začnite pri 10% pa nato dvigujte odstotek do meje, ko je to še sprejemljvo.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Če nimaš težav ko uživaš izdelke z glutenom je čisto nesmiselno jesti brezglutenske stvari. O tem je veliko napisanega na spletu. Za večino še ena modna muha, drugo je če ga tvoje telo ne prenaša.

pozdravljena

Če želiš speči krug brez glutena je najpreprosteje kupiti mešanico moke SCHAR ali BEZGLUTEN; FINAX, odzadaj imaš navodilo in spečeš. lahko v modelčku ali kolač, jaz ga najraje spečem v modelu, hčeri je najboljši če uporabim pol temne in pol svetle moke za kruh znamke shar.

zakaj bi jedla kruh brez glutena jebes use jej kar ti paše pa neobremenjuj se skos krneki za brezveze..sam enkrat se živi js se bom šou zdele najest. Šou bom na en kebab pa horsa.

Urh Senčar iz Viča prjatu

New Report

Close