Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kruh???

kruh???

Naš mali je (po BICOM testiranju) alergičen na pšenico, ajdo, piro in sezam. Imel pa naj bi tudi težave s candido. NAčeloma naj bi mu povzročal težave tudi gluten, vendar se je stanje izboljšalo, ko sem iz jedilnika črtala samo pšenico, rži, ječmena in ovesa pa ne.
Po dveh mesecih neprestanega zobanja stiroporastih riževih ploščic, ki se mi sicer dopadejo, sem si vseeno že tako močno začela želeti kruh ali krekerje. Tudi s finančnega vidika se mi zdijo te riževe ploščice dokaj drag zalogaj, glede na to, da niso preveč nasitne in jih lahko pojem na tone.
Sedaj pa me zanima naslednje – imam sploh kakšno upanje, da mi lahko kruh uspe iz dovoljene moke (lahko je tudi trša varianta kruha, saj rada zobam). Nanašam se predvsem na koruzno ali rženo moko, ki bi se mi s finančnega stališča še splačali. Obstoji sicer Scharova moka, ampak če bi si pekla kruh iz nje, bi bil to zares “dragocen” kruh.
Mi lahko kdo od vas da kakršen koli koristen nasvet? Zelo mu bom hvaležna!

Poskusi ze pripravljen brezglutenski kruh, dobi se v DM-jih ali hipermarketih!

Jaz pečem hčerki 3 leta kruh tako:

450 dag moke (mešam malo koruzne in več ržene)
1 žlička soli
1 žlička jedilne sode
1 žlička vinskega kamna (bio pecilni prašek)
350 ml pinjenca (jaz dam 1 del riževega mleka in 2 dela vode)

Pečeš 30 min na 220 stopinj

Sama pečem sicer iz polovične mase, ta recept sem našla na tem forumu, prilagodila sem torej samo pinjenec. Kruh ni slab, moja ta mala ga kar lepo je (najbrž tudi ti ne smeš niti kvasa).

LP, J.

JA, tudi jaz kvasa ne smem.
Super, bom poskusila! 1000× hvala!

Ravno sem se spomnila, da kruh, ki se mu rece kisli kruh in je pakiran v rezine ne vsebuje kvasa. Je v vec okusih (meni so vsi enaki, samo eni so s semeni in eni ne in so iz razlicnih mesanic moke in otrobov). 99% sem prepricana, da bi ga lahko probala; lahko ga tudi nadrobis ali popeces.

Sem si spekla kruh po tem receptu, le sode nisem dala, zato pa malo več pecilnega. Je bil okusen, le nič se ni dvignil in ni bil nič rahel, bolj kot plastelin po konsistenci. Me zanima, če bi bilo bolje, če bi dala kvas? Jaz ga namreč smem.

Jaz ga pečem skoraj dva meseca in je v redu, lepo se dvigne, sem pa na začetku dala več koruzne moke kot ržene, pa ni fajn, zdaj pa dam malo koruzne in veliko več ržene (glede na razmerje) in je v redu. Res pa je, da ga ne moreš primerjati s svežo kvašeno žemljico:(((

Verjetno 450g moke in ne dag? :))

Mojstrice, ali koruzno moko kaj poparite? Je razmerje mok 1/3 in 2/3 ?

New Report

Close