KRST – kaj kupiti
ja po mojem je tudi bolje kakšno kvalitetno igračo ali pa denar na kjnižico……
ko smo mi našo krstili smo dobili veliko zlatnine, od tistih, kiso vprašali je lepa, nevtralna…dosti pa je take, ki že sedaj meni ni všeč in močno dvomim da bo malčici ko bo velika, sploh pa smo dobili dvoje enake živalske uhančke……
sej tudi če je otroček še čist majhen lahko kupiš igračo za kasneje, kaj vem kak fajne lego komlpet, fisher price (little people)….
mi smo k eni žlahti nesli denar, ker sta rekla, da polagata otrokom na račune….
lp
Jst sem svoji krščenki podarila Swarovsky kristalnega medvedka za spomin, MF pribor za jest ( mišljeno da ne bo nikoli lačna ) in smuči z vezmi za kasneje, ker sva jaz in moj mož strastna smučarja. Vse skupaj je stalo okoli 60.000. Zelo veliko!!! Ampak to je moja prva krščenka, njema mami in oči pa najina zelo dobra prijatelja, tko da mi ni žal.
Krst kaj kupiti? Zakaj tako draga darila? PreberiteSVETO PISMO malo bolj pazljivo (sam nisem veren sem ga pa kar nekaj krat prebral) in nikjer nisem našel, da morajo biti darila tako dragocena. S tem že od malega otročka vzgajamo v cerkveni in svetopisemski veri. Kasneje, ko so starejši in čakajo na birmo pa iz tega razloga vidijo samo blazna darila (sosed je dobil motor) in nič vere. Govorim iz lastnih opažanj predvsem sosedske “verne” družine katerih otroci po opravljeni birmi gredo v cerkev ravno trikrat na leto. Oni so svoje že dobili in ni več razlogov. Žalostno a tako je. In tega ni kriva vera,ki uči resnično same pozitivne stvari ampak cerkev, ki je pač materialno, finančna multinacionalka in v tem duhu tudi vzgaja.
L.P.
P.S.
Moja babica je zelo verna. Njen brat je bil duhovnik (zdaj pokojen). Sam sem krščen v skladu z svetim pismom-nobenih dragih daril ker ni krst temu namenjen.
Strinjam se z zadnjim postom, da krst ni namenjen podarjanju materialnih dobrin. Krst je milost in je sam po sebi neprecenljivo darilo. Seveda je potreben spominček za to priložnost, a mi se držimo tega, da je to zgolj spominček, ki ga prispevata botrici. Našima fantkoma sta kupili – ena obesek križec, druga pa obesek angelčka – midva pa sva oz. bova za 1. rojstni dan kupila verižici.
Sicer pa če nočeš kupiti zlata, se mi zdi zelo super darilo moje mami in atija, ki sta vsakemu od vnučkov priskrbela eno sliko, na kateri je angelček. Obe sliki sta narisala kar znana slovenska slikarja in sta namenjena prav mojima otrokoma (seveda sta originala). Zelo lepo in simbolično darilo.
Igrače in polaganje denarja na knjižice – za to pa jaz osebno nisem.
Mnogo Božjega blagoslova predvsem novokrščencu.