Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje kršenje etičnega kodeksa psihologov

kršenje etičnega kodeksa psihologov

Pozdravljeni.

Sem dijakinja ene izmed gimnazij in sem do prejšnjega tedna imela svetovalni odnos s šolsko psihologinjo, ki pa sem ga zaradi nepravilnosti prekinila.

Menim, da je psihologinja kršila etični kodeks, ko je najprej brez moje vednosti nato pa brez moje privolitve sklicala sestanek z ravnateljem, razrednikom in starši, na njem pa govorila o stvareh, ki sem ji jih zaupala v najinem svetovalnem odnosu. Tudi ko sem ji med tem sestankom (na katerega nisem šla prostovoljno, temveč pod pritiskom, ki so ga izvrševali nad mano) povedala, da nočem, da govori o stvareh, ki sem ji jih zaupala v svetovalnem odnosu, se zame ni zavzela.
Zaradi njenih besed sem sedaj oškodovana, saj se je odnos vpletenih ljudi do mene spremenil. Prav tako psihologinja ni branila moje enakopravnosti, ampak je sama dala opazko o tem, da sem drugačna, čeprav je kasneje trdila, da sem jo napačno interpretirala.
Menim, da na takšen način šolski psiholog ne more delovai. Zanima me, kam naj se obrnem? Kje lahko prijavim te kršitve? In če so to zares kršitve (upoštevajte, da nobena izmed tem ni ogrožala življenja kogar koli in da ni šlo za spolno nasilje; da je ta sestanek bil zgolj neke vrste napad name in na mojo integriteto).

Prijavi zbornici . napiši pismo

Zelo težko ti pomagam če ne vem za vsebino.

Kljub temu pa mislim, da bi morala vseeno braniti tvoje interese in ohraniti zaupnost.

Piya

Syanne pozdravljena,

Jaz bi se na na tvojem mestu pozanimala na Zavodu za šolstvo. Tam te bodo sigurno znali usmeriti na pravi naslov glede tvojih pripomb na delovanje vaše psihologinje.
Tudi sama sem mnenja, da bi morale dorečene stvari med vama, ostati zaupne, vkolikor seveda niso ogrožale tvojega življenja in razvoja. Predvsem pa upam, da nisi zaradi tega ostala sama in da imaš nekoga s katerim se lahko pogovarjaš. Naj te nestrokovnost ene delavke ne odbije od sodelovanja s strokovnjaki.

srečno

Maja

New Report

Close