Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Krožno izpadanje las

Krožno izpadanje las

Spoštovani!

Stara sem 58 let. Začelo se je pred par leti, ko se je na čelu ob lasišču pojavil rdeč rob. Nato so lasje postopno izpadli. Nato se je na vrhu glave pojavila srbeča rdečina, nato svetli krogci brez las. To se je sčasoma razširilo nad celo lasišče. Lasje, ki so bili prej zelo gosti in močni, so se zredčili in oslabeli. Dermatolog mi je predpisal Elocom in čez nekaj časa še Locoidon. Vse omenjeno je trenutno ublažilo srbenje, vendar se stanje počasi a stalno slabša. Na čelu imam že približno 2 cm po višini gladek predel brez las, za katerega menim, da lasje niti ne morejo več zrasti. Tudi po glavi imam veliko takih predelov. Dermatolog je “dvignil roke”. Šla sem na slikanje zob in na ginekološki pregled. Tudi ščitnica je v redu. Ali je krožno izpadanje las posledica nekega žarišča v telesu? Sama ne vem več. Tudi barvati sem se prenehala, pa ni izboljšanja. Imam za polovico manj las kot pred 5 leti.
Prosim za vaše mnenje in hvala.
Slavica

Pozdravljeni,
preden natančneje odgovorim, mi sporočite še uradno diagnozo, ki ste jo dobili pri dermatologu. Je to alopecia areata ali kaj drugega?

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Ja, tako je.

Na izvidu piše, da je alopecia areata.

Pozdravljeni,
alopecia areata je zoprna bolezen. Sama po sebi je za marsikaterega laika in tudi strokovnjaka nedolžna in zgolj kozmetične narave. Pa v resnici ni tako. Je samo zunanji izraz kar globokih patoloških procesov, ki se odvijajo v notranjosti organizma. To potrjuje tudi dejstvo, da jo je s homeopatijo pogosto težko zdraviti oziroma ozdraviti. Če je že dlje časa prisotna, se ponovne rasti las s homeopatijo tudi ne da več vzpostaviti, še vedno pa se lahko uravnovesi osnovne patološke mehanizme, ki so do stanja sploh pripeljali, da ne delajo naprej škode nekje v globlji notranjosti. Zato temeljito homeopatsko zdravljenje v rokah izkušenega zdravnika homeopata vselej priporočam.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close