Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija kronično vnetje žrelne slunice

kronično vnetje žrelne slunice

Že od Božiča dalje imam probleme z grlom oz. požiranikom. Prišlo je kar iznenada. Začelo me je peči grlo, naslednji dan so me bolele vratne bezgavke, dan kasneje pa me je začel boleti požiralnik ali sapnik, skratka ta cev, ki vodi do želodca tako zelo, da se še premikati nisem mogla (res pa je, da smo odšli na smučanje, ki je bilo zelo mrzlo, vendar se je vse to zgodilo predno sem smučala). Zdravnica mi je dala neke antibiotike proti bakterijski okužbi, malo je pomagalo, da sem vsaj dvakrat smučala.
Ko smo prišli domov sem začela kašljati tako močno (3-4 dni kot napadi kašlja predvsem ponoči), da je bila v izpljunku vidna tudi kri. To se kasneje ni več ponovilo. Tudi vročina ni bila prisotna.
Sem pa skoraj ves čas hripava, oz. se mi nabira sluz, včasih imam občutek tujka v grlu. Glasovno nisem obremenjena. Opažam, da mi škoduje gibanje zunaj, na mrzlem, takrat sem bolj utrujena, čutim to cev od grla do želodca, ki me nekako peče ali praska ali rahlo boli. Slikali so mi pljuča, je vse uredu, kri je bila uredu oz. malce povečani trombociti in levkociti.
Sedaj sem bila pri otologu, ki mi je postavil diagnozo: PHARINGITIS ATROPH. Rekel je, da gre za kronično vnetje žrelne sluznice. Vse drugo je zapisano uredu, razen žrelna sluznica je bleda, tanka, atrofična.
Prej nisem imela nikoli nobenih težav. Zanima me kaj to pomeni, kako nevarno je, da dobim raka? Ali si lahko kako pomagam?
Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Kar nekaj let je minilo, da se je pri vas razvilo kronično atrofično vnetje. Slučajno je to sovpadlo z vašim smučanjem.
Priporočam vam pitje žajbljevega čaja, ki vzpodbuja male žleze slinavke k večjemu izločanju sline. Najverjetneje vam je zdravnik povedal, da morate vsak dan spiti vsaj 2 litra tekočine (najbolje navadne vode) dnevno, ker ste glasovno obremenjeni.

V kolikor ne boste kadili ali redno zauživali alkoholnih pijač, je izredno majhna vrejetnost, da se pri vas razvije rakasto oboljenje v žrelu ali grlu.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close