Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Kronično serozno izlivno vnetje srednjega ušesa

Kronično serozno izlivno vnetje srednjega ušesa

Pozdravljeni,

sin je star 4 leta in govori izredno nerazločno tudi razumevanje je slabše. Bili smo pri več strokovnjakih,  otrok nima motoričnih ali senzoričnih posebnosti, je družaben in prilagodljiv.

težav s sluhom doma nismo opažali.

Na ORL izvidu navajajo: bobnična cel, siva, slabo premična, brez refleksa; kronično serozno izlivno vnetje srednjega ušesa

Otrok je bil ob pregledu prehlajen, pri testu s slušalkami pa ni sodeloval, zato končne diagnoze nismo dobili, naslednji pregled pa ima šele čez 3 mesece.

Ali navedena diagnoza res nakazuje težave s sluhom in ali je mogoče, da doma ne bi opazila, da je otrok naglušen?

Najlepša hvala za vaše mnenje.

 

Lep pozdrav,Luke

Pozdravljeni,

 

niste napisali izvida timpanograma. glede na diagnozo sklepam, da je bil timpanogram B, to pemni tudi slabši sluh zaradi tekočine v srednjem ušesu.

Nekoliko slabšega sluha doma običajno nihče ne opazi, pogosto ne tudi težje naglušnosti.

Svetujem terapijo z nosnim glukokortikoidom v nos redno 1×1 vpih v nosnici do kontrole. V primeru, da ne bo bolje, pa bo potrebna operacija – odstranitev žrelnice, prerez bobničev , izsesanje tekočine iz srednih ušes, vsatvitev timpanalnih cevk v bobniča .

Lp,

 

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close