Kronično glivično vnetje nožnice ter uporaba diflucana
Pozdravljeni!!
V upanju da mi lahko kako svetujete se obracam na Vas. Stara sem 25 let in Imam vnetje noznice vsak mesec pred menstruacijo ze leto in pol. Poizkusila sem ze vse kar je bilo v moji moci od diete (izlocitev sladkorjev), do uravnalcev vaginalne flore (gynophilus, vitagyn, multigyn…), canesten… Nosim bombazno perilo ter vlozke, intimnih mil ne uporabljam vec… A mi ne te stvari niso kaj dosti pomagale. Bila sem tudi ze pri ginekologinji in mi je predpisovala dilflucan 150mg ter za mojega partnerja (2 skatli 1 dan nato 4 dan naslednja skatlica) vendar tudi to ni imelo dolgorocno pozitivnega rezultata. Pobrala mi je tudi vrsto brisov a pozitivna je bila le glivica candida. Nato se je odlocila da naredi 1 letno kuro z diflucanom (100mg 7 tabletk) ter daktarin sveckami. Svetovala mi je da naj jemljem diflucan po svoji presoji kadar se mi zazdi da dobim vnetje. Sedaj jemljem 4 mesec diflucana a vnetje se ni izboljsalo se vedno se mi pojavla.
Zanima me kako naj sploh jemljem diflucan da bo imel pozitiven ucinek na moje telo? Ali niso to prevelike doze vsak mesec? In ali na dolgi rok te tezave lahko vplivajo na zanositev?
Hvala, lep pozdrav