kronično boleča kolena -akupunktura?!
Pozdravljeni!
Star sem 23 let in imam že daljše obdobje (cca. 3 leta) težave s koleni. Začelo se je s travmo, zdaj pa me bolita obe koleni konstantno tudi čez noč… ni prijetno! 🙁 Opravil sem že kar veliko klasičnomedicinskih preiskav (MR, SCI, pregled krvi, ortoped..), ki niso pokazale nikakršne obrabe sklepnih površin in problemov z meniskusi. Le obojestransko (kronično?!) vnetje nasadišč m. biceps na obeh nogah. (to diagnozo jemljem malo z rezervo, saj so do nje prišli na čuden način.) Kljub 2x opravljenim fizioterapijam se stanje ni izboljšalo. Drugače sem športnik (planinarjenje, plezanje), zato so se tudi (vrjetno:) pojavile težave…
Sedaj se odločam za akupunkturo, pa me zanima, če mi lahko kdo priporoča kakšnega strokovnajka v Lj, ki bi me bil pripravljen vzeti na terapijo z napotnico (poleg fizioterapije mi jo je pripravljen napisati moj osebni zdravnik). Pripravljen sem tudi na plačilo akupunkture, če bi bil siguren, da mi bo pomagala (saj strošek za študenta ni zanemarljiv 😉 vsaj 10x 5000 oz. 6000sit…)…
v pričakovanju koristnih odgovorov se vam prisrčno zahvaljujem!
Grega
Spoštovani!
Na tole vprašanje vam lahko odgovorim iz svojih izkušenj oziroma izkušenj članov moje družine. Planinarjenje in plezanje namreč pomeni precejšnjo obremenitev za kolena, ker pa si splošno kondicijo zdrav človek kmalu pridobi, teh obremenitev niti ne zaznava. Res je, da tudi nismo vsi enako občutljivi. Poskusite s hladnimi obkladki kolen predvsem po vsaki obremenitvi. In morda vam ne bo všeč, a malce bi morali obremenitve kolen vseeno zmanjšati, vsaj dokler se zadeva ne umiri. Morda bi del naporov preusmerili v na primer plavanje.
Na akupunkturo se žal ne spoznam, lahko pa da bo, če drugega ne, omilila bolečino, a vedno nove (prehude) obremenitve kolen vam bodo težave ponavljale.
Druga možnost, ki jo nudimo pri nas je, da poskusite z infopatskimi kapljicami proti vnetjem. Več o njih si poglejte na naših spletnih straneh. Seveda lahko kombinirate več metod.
Zadnjič je na Valu 202 zdravnik iz MIC Mengeš predstavil kreme in kapsule za poškodbe hrustanca od Pharme Nord. Meni so poslali tester kreme in jemljem kapsule Glukozamin Pharma NOrd 400mg, sestavljene tudi iz školjk. Pokliči jih in prosi za tester.
Hvala za inf., se bom pozanimal.
lep dan!
Grega
Grega,
akupunktura je kar primerna terapija za vnetja narastišč mišic. Na napotnico jo izvajajo v Kliničnem centru – Kirurška klinika Ambulanta za terapijo bolečine. Če vam je osebni zdravnik pripravljen napisati napotnico, naj vam jo čimprej, ker se tam kar nekaj čaka na vrsto.
lp
maria
Najleša hvala Maria za koristne informacije!
Uživajte še naprej!
Grega
za vse kronične poškodbe in revmatska obolenja zelo dobro deluje medicinski pripomoček lučka BioBeam 940, ki jo lahko uporabljamo doma in deluje na degenerativno bolezan sklepov in pripadajočih mišic, tetiv, burz, zmehčanju sklepnega hrustanca pogačice, vnetju kit, kroničnih revmatskih obolenjih, povsod tam kjer je bolečina lokalizirana. Je klinično testirana in popolnoma varna. več o tem na http://www.medipost.si
lp bab
Pozdravm .Imam problem s kolenom ko ga pokrcim me zelo boli ali pa ce grem po stopnicah.Ko pa mirujem pa obcutim trgajoco bolecino.
Boris.
Forum je zaprt za komentiranje.