Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Kronični sinusitis, sinehije in operacija

Kronični sinusitis, sinehije in operacija

Pozdravljeni.

Prosim za mnenje glede ponovne operacije sinusov desetletnega sina. Sin je bil leta 2008 urgentno operiran na sinusih zaradi močnega glavobola. MR je pokazala zatemnitev celih sinusov, na operaciji se je izkazalo, da ni bilo gnoja v sinusih. Kot so mi razložili je bila odebeljena sluznica. Od takrat se izcedek oz sluz iz sinusov ni popolnoma ustavila. Enkrat več drugič manj sin vleče sluz zadaj po žrelu, ki jo zelo težko izpiha skozi nos in tudi pljuniti je ne more skozi grlo. Ko je sluzi več ali ko je močno prehlajen mu nos izpiram z Lavonase ali AquaMarisom. Ob zaprtem nosu uporabljamo Operil, od jeseni do spomladi tudi Nasonex.
Ker se mu sluz nenehno pojavlja je specialist ORL odredil endoskopijo, ki je pokazala (prepis iz izvida):
Opazimo sinehije med srednjo nosno školjko in septumum levo. Od zgoraj so bolj čvrste tako, da jih danes v lokalni anesteziji ne razrešujemo. Večje sinehije pa ima v desni nosnici v srednjem nosnem hodniku in med srednjo nosno školjko in septumom. Dobili smo datum za odstranitev sinehij in endoskopski pregled sinusov v splošni anetsteziji.
RHINOSINUSITIS CHR. HYPERTROPHICA / ST. POST OP.
ADENOIDECTOMIAM, SHINUSITIS LAT. DEX LETA 2008, SINEHIE NASI BILL

Ker je sin, zaradi nenehnih težav, že jemal veliko različnih antibiotikov in bil že operiran na sinusih, pred tem pa tudi že odstranil žrelnico, ga ne bi rada po nepotrebnem podvrgla še eni operaciji.
Prosim za vaše mnenje in informacijo, kaj so to sinehije, zakaj bi lahko nastale in ali je operacija res potrebna?

Hvala za vaš cenjeni odgovor,
Katja

New Report

Close