Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija kronični otitis

kronični otitis

Lepo pozdravljeni!

Kakšna je prognoza pri kroničnen seroznem izlivnem vnetju srednjega ušesa pri predšolskem otroku?
Je smiselno iti na bioresonanco?

Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Do kroničnnega seroznega izlivnega vnetja srednjega ušesa pride pri slabem delovanju ušesne troblje. Največkrat je vzrok za to povečana žrelnica. Le to je potrebno kirurško odstraniti.
Zahodna medicina ne daje dosti pozornosti na bioresonanco, tako da bi vam priporočal po predhodnem pregledu v ORL ambulanti (kjer ste najverjetneje že bili) kirurški poseg.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Ponovno lepo pozdravljeni!

V ORL ambulanti sva že bila. Pred 14 dnevi je bila žrelnica povečana, sedaj je manjša. Nosna sluznica je bila obakrat zatečena. Prehlajen in smrkav ni! Bi bila mogoče alergija na pršico?
Na levo uho obakrat ni nič slišal.
Star je 9,5 mesecev.

Ker bom zaprosila za podaljšanje porodniške, vas sprašujem, če potrebujem dodatno mnenje specialista otorinolaringologa za podaljšanje porodniške?
Hvala za odgovor!

.

Spoštovani!

V prvem pismu ste me spraševali o kroničnen seroznem izlivnem vnetju srednjega ušesa pri predšolskem otroku. Ali me sedaj sprašijete za istega otroka, ki je star 9,5 meseca?
Tudi pri dojenčku je možen pojav alergije.

Za podaljšanje porodniške kar priložite vse zdravniške izvide.

Lepo pozdravljeni!

Ja, sprašujem za istega otroka.

Po blagem prehladu mu je ponoči (29.10.05) iz ušesa pritekel gnoj. Dobil antibiotik , mislim da ceporex, nato Hikoncil in Amoksiklav. Stanje po vsakem končanem jemanju antibiotika ni bilo vredu, otrok je ponoči slabše spal, slabše jedel po žlički, se hotel dojiti in se malo drgnil po ušesu.

Peti dan po končanem jemanju Amoksiklava, (ker je otrok kazal znake, da ga boli uho), sva bila v ORL ambulanti, postavili so diagnozo kronični serozni izliv srednjega ušesa, ugotovili povečano žrelnico, otečeno nosno sluznico, pri izpiranju obeh ušes pa čepa masla, bobniča rožnata.

Sedaj, štirinajst dni po pregledu se otrok intenzivno in konstantno vleče za oba ušesa, vleči se je začel tisti popoldan po izpiranju ušes, ponoči slabše spi, je bolj nemiren. V ponedeljek sem bila zato zopet pri ORL, ugotovili so siva bobniča, maslo so sčistili s palčko, nosna sluznica je zatečena.
Zakaj se vleče za ušesa, zakaj ponoči slabo spi, kot da ga nekaj matra???’

Mu zvoni v ušesih ali ne more dihat skozi nos…..? Bi bilo potrebno opraviti še kakšno preiskavo glede ušes.

Potrebujem za podaljšanje porodniške še kakšno dodatno mnenje specialista? Otrok bi šel marca v jasli.

Najlepša vam hvala za odgovor!

Spoštovani!

Na zadnjem ORL pregledu niso ugotovili kakšne večje spremembe, razen zadebeljene nosne sluznice.
Priporočal bi redno negovanje nosne sluznice s fiziološko raztopino (Sterimere, Nisita,…), ki jo kupite v lekarni. Zaradi omenjenih težav bi otroka še pogledal osebni pediater, ki vas bo po njegovi presoji še poslal na druge preglede.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Ponovno lep pozdrav!

Lahko vas vprašam, kaj pomeni, če sta bobniča brez odseva in sluznica nosu lividna?
Ker so mi razložili, da mora biti osev trikotne oblike.
Drugače pa sta bobniča siva, cela.

Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Ko opisujemo bobniče in rečemo, da sta brez odseva, mislimo na to, da so bila v preteklosti že prisotna vnetja srednjega ušesa, posledično pa postane bobnič bolj moten.
Lividna sluznica je rožnate barve, ponavadi alergično splemenjena.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close