Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Kronični limfocitni tiroiditis Hashimoto

Kronični limfocitni tiroiditis Hashimoto

Pozdravljeni

tirolog mi je odkril kronični limfocitni tiroiditis Hashimoto. Moji krvni izvidi so:

TAK/abs proti tireoglobulinu CLIA ↑ 225 U/ml referenčna vrednost < 60
(metoda in referenčne vrednosti so spremenjene 17.4.2012)

MAK/TPO-abs CLIA ↑ 116 U/ml < 60
(Zaradi spremenjene metode (od 24.4.2012, Simens Centaur) se je kocentracija pri pozitivnem MAK/TPO-abs občutno povišala. Kvantitativne primerjave s prejšnjimi rezultati so omejene.

Zanima me, če je možno kaj naredit za to bolezen tudi s strani alternativne medicine. Načoma tirolog sicer pravi da zdravljenje še ni potrebno, vendar bi rada zanosila in se bojim, da mi telo zaradi tega zarodke prepoznava kot tujke.

Naj omenim, da amalganskih zalivk nimam že tri leta, po njih sem dolgo jemala kar veliko količino alg. Hranim se predvsem protikandidino – vegetarijansko. Občasno pojem kakšen kefir ali kislo mleko, drugače ne uživam niti mleka.

Hvala

Pozdravljeni,

kot kažejo vaše vrednosti gre pri vas za avtoimunsko bolezen. Z izjavi zdravnika, da vas ni potrebno zdraviti se ne strinjam, ker za vsako bolezen obstaja tudi vzrok. Ta vzrok je treba pozdraviti, da bodo avtoimunske reakcije prenehale. Če boste to pravočasno naredili obstaja možnost, da ščitnica ostane v takem stanju da bo še naprej producirala dovolj hormonov.

Upam, da veste da brez zdravljenja avtoimunski procesi uničujejo tkivo ščitnice. To pomeni, da boste v prihodnosti odvisni od hormonskih tablet.

Zdaj je treba ugotoviti vzroke. V ordinaciji opažam, da so težke kovine povezane z avtoimunskimi obolenji. Če želite vedeti koliko ste obremenjeni s težkimi kovinami lahko pokličete ordinacijo za več informacij. Težke kovine namreč ne dobimo samo iz amalgamskih zalivk temveč tudi iz okolja. Dobro je, da ste jemali alge, vendar ne vemo ali so telo dovolj očistile ali ne. Zato predlagam test za težke kovine.

Lep pozdrav

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni

zanima me če lahko to izvedem tudi v nosečnosti?

Spoštovani!

Testa in razstrupljanja težkih kovin, v nosečnosti in tudi pred koncem dojenja, ne predlagamo.

Lep pozdrav!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Imate potem kakšno idejo kaj bi lahko naredila sedaj v nosečnosti, da se mi stanje nebi slučajno poslabšalo in da bi bilo vse v redu?

Spoštovani!

Svetujem vam, da uživate 3×5 alg Chlorella dnevno in mineralni prah Zeolit – 5g dnevno.

Lep pozdrav!

New Report

Close