Najdi forum

OPOMBA Moderatorja
Zaradi preglednosti sem prispevek prestavil v samostojno temo. Izvorna tema se nahaja na povezavi Vaš link

tud jaz imam doma lažnivca, verjetno ravno patološkega. Laže kjer lahko.
Ga vprašam:
A si še v službi? – Ja, še do tega pa tega sem šel nekam pomagat pa pridem. Nato ga več ur ni, domov pride pjan. – Torej ni delal.
Ga vprašam, kje je denar. Začne naštevat kam je vse dal (seveda same take stvari, kjer misli, da ne bom nikoli zvedela), v resnici ga je nesel v igralnico, čeprav je nekoč sveto obljubil, da tja ne bo več hodil.
Okrog govori kok zasluži, v resnici niti približno toliko. in potem, ko komu pojamram kako slabo nam gre, izpadem jaz lažnjivka.
To, da mi že od tako borne plače trgajo njegov kredit (ker sem mu porok, on ga ne plačuje), ga TOTALNO nič ne gane. Še fajn se mu zdi, da se njegove reči kar “same” plačujejo. To, da sem bila zadari njega ob božičnico ga prav tako ne gane. Je rekel, da mi bo dal 100 €, da si kupim kaj zase. Hahahaha, nikoli!
Vedno ko kam gre reče, da pride kmalu, čeprav ga opozorim, da jaz vem, da ne bo kmalu prišel, on še vedno trdi svoje. Seveda ga potem ni od nikoder.
To, da sem iz dneva v dan sama z otroci mu je nekaj samoumnevnega.
Žal živim pri njemu in nimam kam it z otroci. Spravil me je v same dolgove. Še otrokom je pobral ves denar za v igralnico.
Ko podam kakšno mnenje, mu kaj svetujem, moje besede niso nič vredne. Ko isto pove nekdo drug, je pa to v redu.
Ko ga vprašam, če me ima sploh rad seveda odgovori da ja. Očitno ne ve kaj to sploh pomeni. On je navaden zajedalec, ima me samo za plačevanje dolgov, kolikor sploh lahko, čuvanje otrok, plačevanje bencina kadar mu ga zmanjka, plačevanja cigaret, kadar nima zanje.(si kar sam postreže v torbici – sem odločno proti).
Druži se s samimi samskimi, ločenimi starimi premožnimi pjančki. Tega res ne razumem, vsi imajo denar , samo on ne.in potem on hoče neki vštric z njimi se it.
Ne vem več kaj nej, vsako jutro mu rečem, pridi po službi domov, ne za bluzit. Pa reče: ne bom. Itak, da zabluzi in okol išče kje mu bo kdo za pit dal….

no tole točno našega opisuje, blokiran račun, laže kok ma dnarja, v resnici je zadolžen, goljufa svoje bližnje, mene, svojo lastno mater itd . Kar oči se mu zasvetijo, če vidi da bo kdaj kdo kakšen denar dal, sam pa ne bi dal nič. Ja, svoji pjanski družbi, tam je treba dat za rundo. Jebeš položnice doma…. Groza 🙁

Kam ste gledale, da ste si šle s takšnimi tepci ustvarjat družino??

Mart-y,

predlagam, da si preberete več o soodvisnosti. Vaš partner vsekakor ima veliko osebnostno težavo, vendar ste vi kot soodvisnica z njim v istem čolnu.

Soodvisniki najpogosteje prinesejo vzorec destruktivnosti v partnerskem odnosu iz primarne družine (nasilje, alkohol, droge, zlorabe, igre na srečo …), lahko pa soodvisniški vzorec “zakuha” tudi čustveno odstoten oče/mama.

Če mislite resno s tem, da bi se odselili, pokličite na CSD, morda vam bodo pomagali poiskati začasno rešitev.

Povezava do varnih hiš, zatočišč in kriznih centrov se nahaja tudi na povezavi na moji spletni strani Vaš link.

Bodite dobro.

******************** Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja e-pošta: [email protected] splet: [url]http://humanu.center[/url] lokacija: Ljubljana, Tabor

Po toči zvoniti je prepozno, pravijo, ampak vseeno… svarilni znaki zagotovo obstajajo- kaj torej take ženske/moški mislite, ko človeka spoznavate?
Edina rešitev pa je: stran, čimprej, čimdlje. Počasi, a odločno rezati vezi, pa nja bo še tako grozno (ker ponavadi v takih odnosih pride do groženj s fizičnim nasiljem in pa udejanjanja le-teh). Ampak edina rešitev, da si žrtev reši življenje, je ta, da gre stran.

New Report

Close