kronični lažnivec
Ja, mogoce pride 1x na teden sem cez teden, drugace sva pa mi2 skupaj samo bolj kot ne petek, sobota in nedelja. Dela pa v Ljubljani v zdravstvu. Ce ti to kaj pomaga? Ampak tale moj, ne vozi avto, ker niti nima ne avta ne izpita. No, ne bi me presenetilo, ce bi se kaj drugega odkrila. Po moznosti na forumu. 🙂 Torej mu ni bilo ime na K.? 🙂
Meni nič ne pomaga, ker me niti ne zanima več. Tebi svetujem le, da se malo pozanimaš. Moj bivši tudi na koncu ni vozil avta, ker je kao imel totalko. Japajade, avto so mu policaji zaplenili zaradi mutnih poslov, samo to sem kasneje izvedela. Pa dokumente so mu kao v nekem strašnem ropu ukradli in tako… Pazi, kaj delaš, res.
Joj, zdaj me je pa ze res strah ratalo. Ne ta moj, nikoli niti ni vozil avto, niti ga nikoli ni imel, ker nima niti izpita. Men je rekel, da ga je pa moral deponirati na UE zaradi bolezenskega stanja…To da ima strdek je mnda res, ker sem videla izvide. A mislis da gre za isto osebo? Fora je v tem, da se ravn nimam kje pozanimati, ne poznam nobenega, njegovi se pa kao nocejo vmesavati, naj se sama dogovorima. Bom res tle kaj prej izvedela. Mogoce ze od tebe? 🙂 Sej zato imava zdaj tiho maso, ker moram vse dobro premisliti in se odlociti kaj in kako naprej, in ce sploh z njim.
Ne morem verjet, pa pri teh bolanih lažnivcih je vsepovsod zgodba ista, ja – čisto ista!
Pa vedno se najdemo nove, ki verjamemo, pa vedno se najdemo takšne, ki pravimo “drugače pa je fajn in dober človek”.
To je BOLANO, punce, BOLANO in bejžte stran od njih, ker komaj ko se res zapleteš, si v takšnem zosu da kooooomaj in če sploh, kdaj prideš ven. Se mi je zgodilo, zato točno vem kaj pišem. Tudi biser je bil izredno dober in drugače res super odličen človek, razen pač da je nonstop lagal, se delal boljšega in drugačnega kot je v resnici.
In na koncu je še en tak bolnik, ki vso svoje življenje laže, mene označeval da sem psihopatka in me pošiljal k psihiatru, sem ga vprašala kako lahko, saj ni doktor, če je še srednjo trgovsko uspel naredit samo s ponavljanjem in nenehnimi popravci… Inteligentnež.
In neverjetno je to, da imajo vsi ti patroni iste starše, “ki se nočejo vmešavat”. V glavnem, ne prideš jim do konca, na koncu se lahko samo osebam vmešanim zmeša, ker oni se ne spremenijo NIKOLI, se niti nočejo, niti ne vidijo zakaj bi se….
A je patološki lažnivec tud tak da od drugih zahteva resnico sam pa skoz laže? Pa če mu rečeš da laže sigurno nazaj reče da to pa ni res? Pa da laže o čist nepomembnih stvareh ko bi bilo v bistvu vseeno če nič ne reče ampak se vseeno raje zlaže. V bistvu laže za to da bi drugi imeli lepo mnenje o njemu in laže o stvareh ki jih drugače drugi sploh ne bi vedeli. Recimo kaj si je skuhal,kdaj je spal. Se pravi čisto bv stvari ki jih niti ne bi rabil govoriti. Je to patološki lažnivec? NIsem brala vseh postov za nazaj tako da ne vem kaj je že bilo napisano. Hvala.
Hmmm, mislim da je odgovor da je tudi to psiholoski laznivec. Kot berem tukaj pri tebi, je tudi moj parnter isti. Zlaze se za banalne stvari, kot je tocno to, kaj je jedel, kdaj in podobno (poleg drugih velikih stvari). Misli da so si vsi ti laznivci popolnoma podobni. Kot da bi to bila ena oseba se mi zdi, ko berem tukaj poste. Moj je tudi tak, da bo mene zajebaval za eno malenkostno laz, npr. da recem da sem bila doma ob 21h pa sem v bistvu bila ob 21.30h. Kao da skoz lazem in da nekaj glumim, da si zasluzim oskarja za svojo glumo, sam pa tudi ko ga dobim na lazi ni priznal. in me napadal nazaj. Verjetno je problem v tem da zacnejo z neko popolnoma majhno stvarjo in potem se tko zapletejo da sledi samo se laz na laz. In ne najdejo izhoda. Z mojim sma mu poiskala pomoc, hodi v skupino k enemu psihologu, moram recit da se je malce poboljsal. ker ga preverjam, in vidim da po novem govori resnico. samo vprasanje kako dolgo bo to trajalo. Ker je na koncu priznal da ve da ima problem s tem, da laze in da mu je tezko zaradi tega. Mislim da je to pogojeno tudi s tem, da v zivljenju ni kaj dosti dosegel, vsaj ne tistega kar je sam zelel, in da zato laze, da sem sebi olajsa vsakdanjost. In da se skriva za temi zgodbicami.
Živjo. Imam eno vprašanje glede kroničnih lažnivcev. S fantom sva skupaj že 2 leti in ga imam neizmerno rada, ker imam pa dobre odnose tudi z fantovimi prijatelji sam prišla tudi jaz na vrsto, da izvem ”resnico”. Fantov prijatelj mi je povedal, da naj bi bil fant kronični lažnivec in tako sem jaz začela opazovati situacije in opazila, da fant včasih (malo večkrat kakor drugi) kakšno stvar napihne ali se pa zlaže tako, da bi stvar zgledala malo bolj zanimiva, ampak za nekaj stvari, ki mi jih pove vem, da so resnične. Zavedam se tudi, da se včasih tudi jaz zlažem. Problem je ta, da ta njegov ”prijatelj” vsem njegovim drugim prijateljem razlaga to svojo teorijo in fant s tem zgublja zaupanje prijateljev in se zaradi tega noben ne vpraša, če dejansko ta kvazi prijatelj le laže o njem. Vsi prijatelji pri pogovoru s fantom samo čakajo kdaj se bo kaj zlagal, da bodo lahko podprli to teorijo in to je tisti trenutek ko on hoče izpasti nekoliko bolj cool in nekaj napihne ali se zlaže. Čeprav sem mnenja, da ima ta njegov ”prijatelj” preveč časa in se s tem ubada in da so vsi drugi njegove lutke, bi se rada resnično prepričala. Zanima me, če kronični lažnivec laže vsakič in ves čas? Kako bi lahko preverila stanje, da bi potem v najslabšem primeru fantu pomagala?
Hvala za mnenja…lp
Kot je ena punca napisala, kot bi brala o eni osebi…ja, tudi jaz sem dobila ta občutek. Ste opazile nekaj? Da nikoli ne izrečejo stavka: “Jaz mislim,…(menim ipd)”.
Osebno imam to izkušnjo, ki se vleče že dobri 2 leti..ker ne maram laži, sem rabila kar nekaj časa, da sem sploh zavestno doumela, da nekaj ni ok….morala bi že takoj na začetku poslušati intuicijo! ITAK…sam kaj, ko smo tako naivne in pademo na besede (seveda ne pričakuješ, ker ti je to nedomače in sploh ne moreš verjeti, da res nekdo lahko tako profesionalno laže, tako zelo prepričljivo, brez posebnega vloženega truda).
Tale moj ima težavo z zvestobo eni sami osebi. Vedno rabi še ‘rezerve’. Rada bi vas opozorila nanj. Če ga spoznate, se lahko izognete še eni podobni izkušnji. Fant je doma iz Ljubljane (živi seveda še pri starših), po izgledu nič kaj zelo posebnega (suh, da bi se lahko prelomil), ima pa tisti nasmešek..ki kar vabi v težave. Ne bom skrivala njegovega imena, ime mu je Dani (Daniel), star 30 let.
Če bi ženske malo bolj držale skupaj, bi si lahko veliko pomagale in takim, kot so ti naši fantje, preprečile njihov uspeh z lažmi. Sama sem sprejela njegovo igro, malo se bom še igrala- nekako bi mu rada vrnila milo za drago (mogoče preveč optimistično- ne vem). Potem ga pa dokončno ‘izbrišem’ iz svojega življenja. Upanja, da mu bo dalo kaj misliti, ga ni več. Poskušala pa bom par žensk ‘rešiti’ pred njim…..
Punce držte se, iščemo normalnega!