Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) kronični gastritis in voltaren

kronični gastritis in voltaren

Spoštovani,
ugotovljeno imam več razjed/ranic po želodcu, ki se tudi z zdravljenjem z Ortanolom in Nexium niso odpravile. Nexium sedaj jemljem že eno leto, ker so edini, ki mi pomagajo (poleg stroge diete), da je življenje s temi razjedami znosno.

Trenutno pa mi je splošna zdravnica predpisala Voltaren retard, zaradi bolečin v mišicah na nogi.

Med prebiranjem navodil za uporabo Voltaren retard je zapisano, da vkolikor imamo razjede na želodcu, tega zdravila ne smemo jemati.
Moja zdravnica dobro ve, da imam te razjede in mi je čudno, da bi mi Voltaren predpisala, če bi res imel take kontraindikacije za želodčne razjede.

Rada bi slišala še vaše mnenje ali lahko zdravilo Voltaren vseeno jemljem ali ne?

Lepa hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Nesteroidni antirevmatiki med katere sodi tudi Voltaren niso priporočljivi pri bolnikih z razjedami želodca in dvanajstnika. Vendar so ta zdravila včasih nujno potrebna, zato je tedaj njihova uporaba dovoljena ob hkratni zaščiti želodca z zaviralcem protonske črpalke kamor sodi tudi Nexium. Seveda pa nobena zaščita ni 100%.

Lp,Nataša Smrekar

Moja diagnoza je erozivni gastritis. Zdravila 1x Nolpaza 40 za srčno popuščanje pa sem dobila Concor 2 x 5 mg. Sedaj mi je slabo želodčno trebušne težave. Spahuje pa se mi že zjutraj po dveh požirkih čaja na tešče. in potem cel dan. Hvala za odgovor in ledp pozdrav

Spoštovani!

Kratkotrajno zdravljenje z nesteroidnimi protivnetnimi zdravili se uporablja tudi pri bolnikih z relativnimi kontraindikacijami. Neželjeno pa je uporabljati ta zdravila dolgotrajno, ker slabo vplivajo tudi na srčno popuščanje in ledvično delovanje. Nolpazo pa so vam uvedli, ker ima med vsemi inhibitorji protonske črpalke najmanj interakcij z drugimi zdravili. Voltaren zato jeljite največ 1 teden, če pa so težave v trebuhu prehude, ga prenehajte! Proti bolečinam se, če je nujno, uporabi druga zdravila.

Lep pozdrav! Matija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Odgovor vsebuje zdravilo Voltaren ki ga ne jem. Pišem o zdravilu Concor 2x5mg zaradi katerega so morda nastale te težave tudi poslabšanje srčnega popuščanja..Lep pozdrav In hvala za odgovor.Nada

Spoštovani!

Zdravilo Controloc po meni znanih podatkih nima vpliva na srčno popuščanje.

LP! Marija Štefančič Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close