Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo kronični gastritis

kronični gastritis

Spoštovani,
Pred 14 dni sem bila na gastroskopiji. Izvid je sledeč:

Histologija: Dvanajstnik: Močno zvišano število limfocitov, več kot 400, v lamini proprii zvišano število kroničnih vnetnic, kripte so pravilne. V pregledanem morfološke spremembe lahko ustrezajo celiakiji Marsch tip I.

Antrum: hujši kronični gastritis.
DG: celiakija

Izvajalec gastroenterološke diagnostike je dodal:
gastroskopija: insuficienca kardie, kronični gastritis antruma, enteritis

Mnenje: pri pacientki svetujem ustrezen higiensko dietetični režim ter zaviralec protonske črpalke. Kontrola po približno 6 mesecih, po potrebi prej.
Dva dni jemljem Ultop, po eno tableto na tešče.

Zanima me, kakšno dieto mi priporočate in kako naj obdržim kilograme,saj zaradi vitkosti ne želim shujšati. Stara sem 34 let.
Iskrena hvala.
Lp, Mupa

Rada bi še dodala, da je hemoglobin nizek 111, sedimentacija visoka 33, bakterije Helicobacter pylori nimam, ostali krvni izvidi so v mejah normale.
Lani sem tudi menjala amalganske zalivke, pa pri tem nisem jemala kapsul, kot jih vi svetujete, saj za to nisem vedela. Sem pa pred dvema letoma proti koncu nosečnosti postala zaprta, a sem kljub temu blato redno odvajala, vsak dan enkrat. V začetku odvajanja je šlo v teh dveh letih zelo pogosto na trdo in tudi kri se je občasno pokazala, sicer v manjši količini. Ko sem na tešče spila Actimel ali Donat , je bilo odvajanje precej lažje. Sedaj imam za večerjo zelenjavno enolončnico in ni več omenjenih težav.
Kupila sem si bazični citrat brez dodanega sladkorja in natrija (Dr.Jacobs), a se mi po njem spahuje.
Stara sem 34 let, visoka sem 178cm, težka pa 60kg. Kilogramov ne želim izgubiti glede na mojo vitkost, zato Vas prosim za Vaše cenjeno mnenje o vsem tem in kakšno dieto mi priporočate, da pa ob tem ne bi hujšala.
Splošna zdravnica ni ravno prepričana, da gre pri meni za celiakijo, saj se le to skozi krvne izvide ni izkazalo (nekaj v zvezi s protitelesi je omenila), pa tudi v diagnozi piše, da lahko kažejo spremembe na celiakijo. Sem precej zbegana v zvezi s tem zadnjim stavkom.
Za Vaš odgovor se Vam iskreno zahvaljujem.
Lp!

Glede na to, da ste kupili bazične minerale, ste že povezali gastritis z razkisanjem. Če vam prašek ne ustreza, si nabavite tablete, ki vam ne bodo povzročali težav. Razkisati pa morate tudi z ustrezno bazično dieto ( otem smo že pisali, uporabite iskalnik). Ker dieta ne sme biti prestroga, da ne boste preveč shujšali, se boste morali za intenzivno razkisanje obvezno kopati v bazični kopeli (ali vsaj nožne kopeli).

Glede na to,da je sedimentacija povečana in da je tanko črevesje vneto, bi lahko nekaj mesecev jedli brezglutensko hrano. Če vam bo bolje, boste vedeli, kjer ste, ne glede na izvide.

Svetujem vam tudi dve žlici lanenega olja na dan, ki ga lahko polijete po vaši zelenjavni juhi,samo prevroča ne sme biti.

V vašem primeru bi vam svetoval, da si poiščete terapevta, ki vas bo usmerjal pri zdravljenju in prehrani.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close