Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija kronicni faringitis

kronicni faringitis

Lep pozdrav,
ze nekaj let imam tezave z bolecim, pekocim zrelom. Orl zdravnik je ugotovil da gre za kronicni faringitis. Pred mesecem dni so mi opravili septoplastiko in parcialno mukotomijo, kar naj bi izboljsalo dihanje skozi nos, da ne bi ponoci vec dihal skozi usta, zradi cesar imam tudi vneto žrelo.
Dihanje skozi nos je po mesecu dni boljse, toda se spim z odprtimi usti in tudi žrelo je se vedno vneto. Stanje se iz meseca v mesec slabsa in dobil sem raskav glas katerega se ne resim vec.
Kaj storiti? Zgleda kot da vzrok za vneto grlo ni bilo dihanje skozi usta pac pa nekaj drugega. Bil sem tudi na argeoloskem testiranju za morebitne alergije toda izvidi so bili negativni.
S cim bi si vsaj omilil vnetje, da bi se mi vsaj malo popravil glas?

Hvala za odgovore

Spoštovani!

težave lahko poskušate omili z pitjem vsaj 2 litra navadne vode na dan ali žajbljevega čaja.
Kot vzrok težav bi lahko bila tudi želodčna kislina.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Hvala za odgovor, mi lahko malo bolj podrobno razložite zakaj bi lahko bil vzrok mojih težav želodčna kislina? Nimam namreč nobenih želodčnih težav, prehranjujem se normalno… Obstajajo morda se kakšni simptomi, ki bi kazali na želodčno kislino? Je to ozdravljivo in na kašen način se zdravi?

Hvala

Spoštovani!

Znaki zatekanja želodčne kislin nazaj v žrelo in grlo so predvsem občutek tujka in suhosti, pohrkavanje in pekoče žrelo.
Veliko več o tem si lahko preberete v enih od prvih odgovorov na našem forumu.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close