Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Kronični bronhitis

Kronični bronhitis

Pozdravljeni,
Prosil bi, da mi pomagate pri vprašanju, ki me muči. Imam namreč kronični bronhitis, ki je večino leta kar ok – nekaj produktivnega kašlja, večinoma brez težav z dihanjem. Enkrat na leto pa se problemi povečajo in me začne kar dobro dušiti. Pri tem si pomagam z Berodualom in sicer zadostuje en vpih, da se za nekaj ur problem umiri. Zanima pa me naslednje, ker se včasih problem pojavi v enem dnevu prevečkrat, naredim petkrat po en vpih. Vem, da je dnevni maksimum štirikrat po dva vpiha, se pravi skupaj osem vpihov. Sam pa naredim največ pet, vendar petkrat na dan. Zanima ali je to problem oziroma ali je važna le dnevna maksimalna količina in je to ok ali je problem tudi to, da si vpihnem petkrat in ne samo štirikrat.

Do sedaj nisem uporabljal drugih zdravil, razen letos, ko so težave kar narasle si pomagam še z Medrolom 4mg enkrat na dan. Sicer plavam skoraj vsak dan, prej sem plaval kravel en km, zdaj na žalost le še 500 m, mislim, da je to dobro za moj bronhitis ali se strinjate s tem.

Hvala lepa in oprostite, če so vprašanja trapasta.

Lep pozdrav, Mitja

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Dober dan,

Kar se Beroduala tiče ni noben problem narediti več vdihov kot 8. Ostalo pa težko komentiram, ker vaše bolezni ne poznam. Predvsem se mi zdi nenavadna vaša brezskrbnost s prejemanjem Medrola. Kronični bronhitis ne dela težav z dihanjem, torej imate očitno kakšno drugo bolezen. Več vam bo povedal vaš zdravnik.

LP

MK

Objava čaka odobritev

New Report

Close