Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Kronični bakterijski prostatitis

Kronični bakterijski prostatitis

Spoštovani.
Že približno dve leti imam težave z pogostim odvajanjem vode in bolečinami v spodnjem delu trebuha.Star sem 48 let.
V začetku lanskega leta sem bil prvič pri urologu v Sežani.
Rektalni pregled: prostata palpatorno ni povečana, gladka, elastična, omejena, nekoliko občutljiva.
UZ sečnega mehurja in prostate: stene mehurja gladke, simetričen, znotraj mehurja ni odbojev.Prostata pravilna, začetno povečan srednji lobus, omejena, gladke kapsule, homogena.
Eksprimat prostate: izolirali so Streptococcus spp,-alfa hemolitični in Difteroide.
Dobival sem razne antibiotike ob vsaki kontroli pri urologu(na približno 3 mesece) :Amoksiklav, zynnat, zraven pa še Omnic Ocas.Doza antimiotika je bila za deset dni.Urolog je po enem letu ocenil, da se je stanje izboljšalo in da kontrola ni več potrebna.
Bolečine v spodnjem predelu so še vedno prisotne, tudi na vodo moram kar pogosto- vsake 1,5 ure-2 uri.Ponoči 2x-3x.Preventivno sem opravil še totalno koloskopijo; izvid b.p.Psa prostate pred tremi leti je bil tudi vredu.Kam bi se še lahko obrnil po pomoč?
Hvala lepa za odgovor.

Spoštovani!

Vprašanje je, če za vas pomoč, ki bi vaše težave povsem odstranila, obstaja. Vsekakor pa obstaja veliko možnih pomagal, s katerimi bi si morda lahko življenje nekoliko olajšali. Kam in kaj vse bi poskusili, pa je praktično odvisno samo od globine vaše denarnice in časa, ki si ga lahko privoščite v ta namen. Vsak urolog vam bo ponudil kaj drugega. Najprej je mogoče vse preiskave ponoviti in dodati vsaj še cistoskopijo in meritev pretoka urina. Če je bil PSA določen pred več kot letom dni, se ponovno pregleda tudi tega. Potem pa – odvisno od tega, če bi in kaj bi našli.

Če urinirate prek dneva na 2 uri – to ni pogosto – to je manj kot 8x dnevno – 8x dnevno je normalno.

Če torej sprašujete, kam se obrniti z napotnico, je odgovor enostaven – na katero od uroloških ambulant, ki so pri bolnišnicah (Ljubljana, Šempeter pri Gorici, Izola, Celje, Maribor, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Novo mesto…). Če sprašujete, kam samoplačniško, ja – npr. lahko se pogovorite z mano, potem boste pa videli, kako naprej…

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close