Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje kronični avtoimunski tiroiditis

kronični avtoimunski tiroiditis

Pozdravljeni!

Pri pregledu ščitnice, so ugotovili, da imam kronični avtoimunski tiroiditis. Pred meseci sem prebolela pljučnico. Ker imam še vedno vročino (3x na dan, okrog 37 – 37.1 stopinj C) me zanima ali se to nanaša na predpisane izvide in ali je krivec za to lahko pljučnica (že prebolena)? Ko dobim vročino me začne boleti vrat, glava in zgornji predel ramen. Kaj sploh pomeni kronični avtoimunski tiroiditis?

Hvala za odgovore,

LP Tanja

Čeprav je tudi meni zdravnica zatrjevala, da to ne more biti od ščitnice….moram žal reči, da sem imela vrsto let iste probleme kot ti, med drugim tudi pljučnico, a je vedno vse prepisovala samo virozam (pri pregledu krvi so mi vedno pregledali samo vnetni faktor, ampak izvora vnetja niso nikoli iskali).
No, na koncu sem si pa prislužila isto diagnozo kot ti. Vse znake imaš takšne kot sem jih imela sama vrsto let, zadnje leto vedno bolj pogosto.

Pa srečno Tanja.

Kaj pa TSH? In ščitnični hormoni? Pomembno je vedeti, kakšne so vrednosti hormonov in če je bilo uvedeno nadomeščanje ščitničnih hormonov. Pri avtoimunskih vnetjih ščitnice in posledično pomanjkanju ščitničnih hormonov smo zelo lahka žrtev za povzročitelje infekcij. Po mojih izkušnjah zdravniki komaj kdaj povežejo stalne okužbe z neravnovesjem ščitničnih hormonov. Jaz sem že dobivala antibiotike na antibiotike od različnih zdravnikov. Še sploh pa ne, če je slučajno TSH “normalen”, kar pa ni zagotovilo, da nam dodatni ščitnični hormoni ne bi koristili. Sicer pa je bilo o Hashimotu tukaj že zelo veliko napisanega.
Lep pozdrav,

Alenka

Spoštovani!

Niste napisali v kakšni fazi je pri vas Hashimotov tiroiditis, torej kakšne so vrednosti TSH in hormonov. Verjetno je delovanje ščitnice normalno, gre za evtirotično fazo bolezni. V tem primeru bolniki navadno nimajo zvišane telesne temperature, tako, da je možno, da gre za posledico prebolene pljučnice. Predvidevam, da so vam opravili krvne preiskave in, da so parametri v mejah normale. Težave bodo s časom verjetno izzvenele.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close