Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Kronične bolezni

Kronične bolezni

Lep pozdrav.

Zanima me, če bi lahko pomagali mojemu 9-letnemu sinu, ki ima atopični dermatitis (od tretjega meseca naprej-vzrok neznan), laktozno intoleranco (izvid 2006), juvenilni idiopatski artritis (izvid 2011) in alergijo na brezo in jelšo( letos). Trenutno se ukvarjamo tudi z gastritisom. Kontrole in zdravljenja ima redna. Ker sem že obupana in ker vsako leto pridela kakšno novo bolezen, bi probala tudi s homeopatijo. Bi mu lahko pomagali? Pri kateri bolezni (od naštetih) imate največ uspeha? Ali se pri zdravljenju ukvarjate s samo eno boleznijo naenkrat ali pa mogoče obstaja enako zdravilo za več bolezni? Čakalna doba?

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
zdravstvene težave vašega sina so številne, zapletene in globoke, imunski sistem je zelo prizadet.Zdravljenje s homeopatijo je možno in ima teoretično lahko zelo dobre uspehe. Glede na težo bolezni pa v praksi potrebuje prekaljenega in izkušenega homeopata, mene osebno najbrž presega.
Homeopatija lahko pomaga pri vsaki od bolezni, tudi vse bolezni jemljemo enako resno in predpisujemo zdravila glede na totaliteto simptomov, torej dejansko za vse bolezni enako zdravilo, ki pa ga moramo ponavadi pri kompleksnejšemu zdravljenju večkrat zamenjati glede na potek bolezni in izginjanje starih in pojavljanje novih simptomov. Mi ne zdravimo bolezni, ampak pacienta.
Vsi slovenski zdravniki homeopati, ki se ukvarjamo s homeopatijo resno, imamo po nekaj mesecev čakalne dobe na prvi pregled.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Glede na to, kar ste zapisali, me zanima, katerega homeopata pa bi priporočili za zdavljenje kroničnih bolezni, naprimer kroničnih bolečin v trebušni votlini.
Hvala in lep pozdrav

V Sloveniji nekoga ne bi izredno izpostavljal. Vsak homeopat, ki se gre homeopatijo pri nas zares (to pomeni, da ima registritano dejavnost in je po izobrazbi zdravnik in ima narejeno vsaj eno dobro šolo homeopatije) je primerno usposobljen za zdravljenje zelo različnih patologij, ki jih srečujemo v homeopatski praksi.
Kdor dela homeopatijo malo za zraven brez ustrezne izobrazbe… Jaz k njemu ne bi šel niti na pedikuro.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni!

Stara sem 52 let. Že zelo mlada sem prebolela boreliozo,ki pa ni bila zdravljena, saj bolezen v Sloveniji takrat še ni bila znana. Imam razne kronične bolečine, zlasti sklepov, pred 15 leti mi je omrtvičil obrazni živec, pod vprašajem je tudi multipla skleroza, imam tudi kronična vnetja sluznic, sem alergik itd. Zadnja 4 leta pa trpim za kronično nespečnostjo in njenimi posledicami. Čeprav se zdravo prehranjujem, gibljem in sem utrujena in zaspana, ko grem v posteljo, kljub temu ne dosežem globokega spanja, pač pa nekakšno dremanje, pogosto niti to ne. Zdravim se s circadinom (namesto 21 dni ga moram pojemati 2x toliko, da ima efekt) ali pa občasno s sanvalom.Oboje pa se mi zdi, da nima več pravega efektka, zato sedaj razmišljam o homeopatskem zdravljenju. Kakšni so lahko rezultati pri zdravljenju toliko kroničnih težav, zlasti me zanima nespečnost in ali je v bližini Celja kakšen dober homeopat?

Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam.

Pozdravljeni,
vaše težave so mnogoplastne in deloma tudi zastarane, zato lahko pričakujete dolgotrajnejše homeopatsko zdravljenje, najbrž daljše od enega leta. V tem času pa bi se morala intenziteta in pogostnost težav že precej zmanjšati. Nekako imam občutek, da bo zdravljenje vaših težav kar trd oreh, zato priporočam izkušenega zdravnika homeopata. Na celjskem kakšnega takega ne poznam, priporočam obisk prestolnice.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close