Kronična utrujenost
Lepo pozdravi, na forumu sem zasledila reklamo za vašo terapijo.
Prebrala sem, da komora lahko pomaga tudi pri kronični utrujenosti. MI lahko poveste kaj več o tem, kako vpliva na stanje bolezni kronične utrujenosti in zakaj bi bila za nas priporočljiva.
Najlepša hvala, želim vam veliko uspehov pri vašem delu.
Mateja Mrak
Pozdravljeni ga. Mateja!
Še vedno ni znano, kako pride do sindroma kronične utrujenosti. Vendar pa raziskave kažejo,
da lahko ljudem s tem sindromom pomaga kakovost življenja izboljšati hiperbarična kisikova terapija (HBOT).
Na spletni strani klinike Mayo je zapisano, da je sindrom kronične utrujenosti zapletena
motnja, za katero je značilna izredna utrujenost, ki je ne more razložiti nobeno zdravstveno
stanje. Utrujenost se lahko poslabša s telesno ali psihično dejavnostjo, vendar se ne izboljša s
počitkom. Vzrok za kronično utrujenost ni znan, čeprav obstaja mnogo teorij, od virusnih
okužb do psihološkega stresa. Nekateri strokovnjaki verjamejo, da lahko sindrom kronične
utrujenosti sproži vrsta dejavnikov.
V reviji Journal of Chronic Fatigue Syndrome so objavili raziskavo, katere namen je bil
ugotoviti, ali hiperbarična kisikova terapija lahko kot dodatna terapija izboljša kakovost
življenja tako, da bi se funkcionalni status izboljšal pri ljudeh s sindromom kronične
utrujenosti. Ugotovili so, da se telesna bolečina po hiperbarični terapiji zniža, bili so tudi na splošno manj utrujeni. Manjša utrujenost, več aktivnosti in boljši odzivni čas so močno izboljšali kakovost življenja in okrepili funkcionalni status udeležencev, zato bi to lahko bila dodatna terapija.
Več o tem si lahko preberete v članku tukaj.
Forum je zaprt za komentiranje.