Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Kronična utrujenost in nizek krvni pritisk

Kronična utrujenost in nizek krvni pritisk

Mislim, da sta ta dva pojava zelo povezana med seboj. Je to možno? Ima kdo kakšne izkušnje?

Ko sem se držala par nasvetov proti težavam z nizkim krvnim pritiskom, sem zelo omilila tudi znake kronične utrujenosti.

Sama sem že spraševala o tej povezavi.Kaksne nasvete si upoštevala za omilitev težav?
Alenka

O tej temi smo se že pogovarjali pod naslovom Klimakterij (10. 9. 03). Tudi mene zanima, s katerimi ukrepi ste si doslej olajšali težave. Informacija bo gotovo v pomoč marsikomu.
Po izkušnjah, ki jih imam z bolniki, lahko povzamem, da je bolezen SKU povezana tudi z MOTNJAMI v krvnem tlaku, ki pa je lahko prenizek, previsok ali pa nihajoč. Ne bi mogla trditi, da samo prenizek (kajti moj je previsok, pogosto pa nihajoč).
Oglasite se še drugi z osebnimi izkušnjami!

Lep pozdrav
Veronika

Vsekakor imam odkar pomnem nizek krvni tlak…

živijo,
lahko ti samo pomagam v tej meri, da ti posredujem telefonsko številko gospoda, ki je meni in moji mami zelo pomagal,odkar nas zdravi moram priznat da je vse občutno lažje. mami multiplo sklerozo, meni pa vse od mozoljev do utrujenosti, pa ledvic – vse preteklost! dela na daljavo,zdravi z energetskim uravnovešanjem sistemov in odpravljanjem blokad – ko sem pri sebi videl kako hitro neha glava bolet, in to mi je rešil neštetokrat, dokler niso glavoboli za vedno minili, sem nehal dvomiti v njegove spoobnosti – skratka, če kdorkoli rabi njegovo pomoč, mu z veseljem posredujem njegovo telefonsko! moj mail je [email protected]

Jernej, malo si zabluzil s svojo reklamo, pogovarjamo se o nizkem pritisku in kako si pomagamo sami, ne pa o multli sklerozi, mozoljih, ledvicah, ki naj nam bi jih nekdo za ne vem kakšno ceno zdravil na daljavo. Temu jaz rečem; če verjameš, je pa res, ker vera, kakršnakoli, dobro deluje na psihično počutje, to pa na različne čudežne ozdravitve. Pa lep pozdrav
Alenka

Težave z nizkim pritiskom (brezvoljnost, utrujenost, vrtenje v glavi, zaspanost…) sem si sama zelo omilila z naslednjimi nasveti, ki sem jih slišala ali kje prebrala in preiskusila:

– toplo-hladno (lahko mlačno) prhanje, tudi tekom dneva,
– vsaj nekaj gibanja dnevno,
– veliko pitja vode, sokov, nikdar alkohola,
– nekaj več slane hrane (npr. dosolim hrano na krožniku), mi zelo paše, zgleda, da telo potrebuje,
– sadje, zelenjava, semena, oreški, na splošno zdravo prehranjevanje
– ne preveč spanja (max 7 ur dnevno)

To so stvari, ki so meni zelo pomagale, seveda pa je to pri vsakem drugače.

Aja, še nekaj: nizek krvni pritisk pri meni pomeni na primer: 88/58. Koliko imate ostali, ki imate nizek krvni pritisk?

New Report

Close