Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Kronična utrujenost in IK komisije

Kronična utrujenost in IK komisije

Na Tv smo že večkrat videli, da pri nas SKU in fibromialgija sicer obstajata kot diagnozi, vendar pa ju komisije na ZPIZu ne priznavajo.
NEURADNO SE SLIŠI, DA JE TEH BOLNIKOV PREVEČ, DA BI KAR VSEM PRIZNALI INVALIDNOST.

Ali smo tu spet nekaj posebnega, unikum v Evropi?

Zanima me, ali se je kdo že odločil za tožbo, in ali je kdo ta problem že predstavil v Strasburgu?
Ljudje so bolani in si pogosto ne morejo nič pomagati, potem pa te komisije
pišejo vsemogoče, nemočni ljudje pa živijo kot živijo.

Ali ne bi morala ta država šparati nekje drugje, recimo pri oklepnikih, dragih stolih, kot pa na plečih shiranih ljudi, ki nimajo moči, da bi se borili za svoje pravice.

Spoštovani!

Jaz sem bila pred dobrim letom na IK obravnavana samo pod diagnozo fibromialgija. Dobila sem tretjo stopnjo invalidnosti, s skrajšanim delovnim časom 6 ur. Hočem povedati, da mi tudi to nič kaj dosti ne pomaga, saj delam težko fizično delo, dali mi pa niso niti ene omejitve. To pomeni, da moram v tem času delati vse, kar mi nadrejeni naroči!

Lep pozdrav!

Pozdravljeni….
na ik sem bila dve leti nazaj, zaradi dveh operacij hernije, fibromialgije, dobila 3 stopnjo 8ur,omejitve , podaljšanje delovnega časa za 2 uri. Preje sem delala 6ur, sedaj pa 8ur. Hmmmmm.

Razmišljala sem, zakaj ste morali ponovno na IK in ali se vam je zdravstveno stanje kaj izboljšalo? Kako zmorete 8 urni delavnik in potem še gospodinjska in ostala opravila doma? Jaz se namreč s težavo prebijam iz dneva v dan in moram velikokrat na bolniško.

Lep dan, Dušanka!

Hmmmm saj ga ne zmorem…nisem šla ponovno…ampak prvič..samo 1x, ne zmorem ne službe, doma pa še manj.Gospodinjska opravila….kaj je že to????
V službi pa je tako. Vsi me razumejo, če moram počivat, se pač uležem in počivam ali sedim, delam res lažja dela, če ne zmorem 8 ur, grem pač prej domov.NO, zame je zmaga že, če pridem v službo.Stanje pa sem trenutno iz dneva v dan slabša, pa spet, seveda na bolniško. Komaj čakam protibolečinsko terapijo, ampak samo na prvi pregled čakam 3 mesece, no, december bo kmalu…to mi za nekaj časa kar lepo pomaga in vsaj malce ublaži bolečine. Do sedaj. Upam, da bo tako še naprej. Aja, to je to…prej sem delala 6 ur, ker sem v takem poklicu, da se dela pač 6 ur, sedaj, ko ga ne smem več opravljat, pa delam 8 ur, ker nimam priprav na vzgojno delo. Aha, sej, počas pa že kaj dojamem :). lp

Mene zanima ta primer gos.Dušanke…
si res samo z diagnozo fibromialgija šla na IK???
Čudi me da su ti sploh kaj priznali,če ni skrivnost
v katero mesto si šla.V Kranju je katastrofa:(

Lep pozdrav
Smiljana

Smiljana

Naj povem, da sem v pritožbi izrecno poudarila, da mi diagnoze FM niso niti omenili, kjub temu, da so bili vsi izvidi pri njih. V odgovor pa so mi poslali samo spremembo del in nalog, citiram: deloma sedeče, deloma stoječe del. mesto….da mi mora pač služba zagotovit.Toliko o tem, pa srečno..
Spremljam debato še naprej, me res zanima…
lp maya

Pozdravljene!
Jaz sem pred dvemi leti uspela in sem dobila 3 stopnjo z skrajšanim delovnim časom – to je 4 ure.Moj zdravnik je na IK kot glavno bolezen dal hernijo, potem pa fibromialgijo, vendar so zaporedje zamenjali in me obravnavali pod fibromialgijo.
Lep pozdrav
Vanda

New Report

Close