kronična mieloična levkemija (KML)
Pozdravljeni,
torek moram v Lj na onkološkega na punkcijo in biopsijo kostnega mozga.
Priznam, da me je tega posega zelo strah.
Hematologinja pravi, da je 90% verjetnost levkemije KML (na podlagi krvnih izvidov).
Le-to sem po vsej verjetnosti dobila od bioloških zdravil, saj se že 6 let zdravim zaradi artritisa :((
Ali ima kdo podobno izkušnjo? Ali sta punkcija in biopsija zelo boleči??
Zdravo!
Glede punkcije kostnega mozga naj vas nič ne skrbi, huje se vse skupaj sliši kot je v resnici. Ves postopek poteka zelo hitro in traja približno petnajst minut in to pod lokalno anestezijo. Sam sem to v zadnjem letu zdravljenja imel že petkrat, imam pa diagnozo AML.
Dobro opravite vse in želim vam veliko zdravja.
LP Zdenko
Zopet se oglašam na forumu.
Vse preiskave sem dala skozi (punkcijo in biopsijo) in včeraj me je hematologinja obvestila, da je potrjena KML 🙁
Skrbi me, ker že “boleham” za revmatoidnim artritisom. Me pa zanima, če je kdo slišal, da sta ti bolezni povezani? Možno je tudi, da sem levkemijo dobila ravno zaradi bioloških zdravil (ENBREL), s katerimi se zdravim zaradi artritisa od leta 2007, saj je levkemija med stranskimi učinki tega zdravila.
Ali ima kdo podobne težave?
Cvetlen, v nasem zdruzenju imamo prav sekcijo Klub KML, kjer povezujemo bolnike s KML. Vodi jo Milena Remic. Svetujem ti, da se morda prijavis na naso brezplacno posvetovalnico s strokovnjakom, kjer bos spoznala soborce in predvsem naso Mileno, ki kakovostno in polno zivi z boleznijo. Njeno zgodbo najdes tudi na nasi spletni strani http://www.limfom-levkemija.org
Kar pogumno, KML je bolezen, ki je z novimi sodobnimi zdravili odlicno obvladljiva bolezen.
Vse dobro v 2014!
Pozdravljeni
Tudi mož ima stranske učinke zdravila Tasigna ,kot so srbeča koža ,osip na koži ,podočnjaki,povečala se mu je telesna teža ,bolečine v križu,na začetku jemanja pa tudi bolečine v mišicah in sklepih,utrujenost.To kar navajate vi pa ni imel.Je pa res ,da na enega vpliva zdravilo drugače kot na drugega.Želim vam ,da bi te težave minile čimprej .Srečno!