Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Kronična driska pri dojenčku

Kronična driska pri dojenčku

Pozdravljeni

Moja dojenčica (rojena 21.5.10) ima drisko že od samega začetka. Torej po 4ih tednih lahko smatram, da je driska kronična. S Pediatrinjo sva izločili alergijo na kravje mleko, saj ga sama nisem uživala. Dojenčica je izključno dojena.

Ker sem takoj po porodu prebolevala gastroenteritis (nalezla sem se od svoje 2,5 letne hči) in driskala res tekoče 7 dni, sem na začetku smatrala, da gre za virozo tudi pri dojenčici. Ko driska ni ponehala niti po 2eh tednih, sem čisto ukinila pitje mleka in mlečnih izdelkov, čeprav jih že prej nisem skoraj nič uživala. Po dveh tednih te ukinitve se stanje čisto nič ni izboljšalo, ampak driska se kar nadaljuje.
Dojenčico zelo zvija in ji v želodčku zelo “vre”. Driska najmanj 10x na dan (tekoče). Njena osebna pediatrinja ji je določila, da ima intoleranco na laktozo in nam ni dala nobenih nadaljnih napotkov. Tudi nikamor nismo napoteni.
Pediatrinja na tem forumu pa pravi, da je intoleranca na laktozo pri dojenem otroku skoraj nemogoča in da bi bilo potrebno raziskati vzrok. To si želim tudi jaz.

Mogoče bom udarila čisto mimo s vprašanjem, kakšne so vaše izkušnje in kaj bi lahko bil vzrok te driske. Pa vendar poskusiti ni greh. Res bi rada prišla do dna tej zadevi. Ali obstaja kakšna povezava z virozo, ki sem jo sama prebolela in bo driska sama izzvenela? Ali naj zahtevam napotitev k gastroenterologu? Kakšne preiskave bi sledile? Kaj bi lahko bil vzrok?

Za vaš čas in odgovore se vam iskreno zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Pozdravljena!

Žal nisem gastroenterologinja za otroke, vendar bi morda bilo potrebno izključiti celiakijo. Vsekakor pa je potreben pregled pri specialistu pediatru-gastroenterologu.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close