Spoštovani,
na Vas se obračam z vprašanjem glede kronične driske. Stara sem 25 let, te težave pa seo prisotne zadnjih 6 let.
V Rogaški Slatini so mi opravili vrsto preiskav, med drugim gastroskopijo, kolonoskopijo, UZ trebuha, krvne teste ter preiskave blata.
Izvidi, ki sem jih dobila so:
diagnoza po kolonoskopijo – druge vrste neinfekcijski gastroenteritis in kolitis
diagnoza po gastroskopiji – erozivna gastropatija, erozivna duodenopatija, erozija terminalnega ileuma
UZ trebuha – blažja difuzna maščoba infiltracija jeter ob normalnih jetrnih testih
Levkociti 12,8
Nevtrofilci 8,31
S-AF 0,65
maščobe delno prebavljene
Znakov celiakije ni.
Mnenje: ugotavljamo erozivne spremembe terminalnega ileuma ob neznačilnem histološkem izvidu. Erozivne spremembe so prisotne tudi na sluznici korpusnega dela želodca in bulbus duodenuma,
Ker se sama na to ne spoznam, me zanima ali mi lahko razložite kaj te diagnoze sploh pomenijo in kako naj ravnam naprej?
Že vnaprej najlepša hvala za Vaš odgovor.
Pozdravljeni
Preprican sem da so vam po opravljenih preiskavah tudi razlozili izvide. Spremembe ne pojasnjujejo driske, ugotavljajo vnetje zelodca in dvanajstnika, test na bakterijo hp je bil verjetno negativen. V takem primeru svetujemo samo zdrava za zmanjsanje izlocanja kisline 4-6 tednov. Speemembe, najdene na kolonoskopijo, tudi niso znacilne za pomembno bolezen debelega crevesja in terapija ni pottebna. Vase tezave so najverjetneje v sklopu t. I. Sindroma iritabilnega kolona.
Lp