Najdi forum

Kronična driska

Živjo!

Prosim za nasvet.

Po akutni driski v začetku maja, se mi prebava ne vrne več v normalo. Ves čas se trudim, z dietami, poskusila sem teden brez mleka in mlečnih izdelkov, teden brez žitaric, brez predelane in konzervirane hrane, brez sladkorja, samo zdrave maščobe, malo mesa, malo kruha, pijem pravi čaj, jem banane, riž in krompir, tudi probiotični jogurt, sadje in zelenjavo, jemljem linex kapsule, pa ni uspeha. Blato je mehko kot jogurt.

Bila sem pri zdravniku, ki je posumil na Chronovo bolezen, dal mi je zdravila Salofalk, pa ni bilo nič izboljšanja. V dveh mesecih sem zgubila 5 kg, pa jem po količini dovolj hrane.

Ker imam še nekaj drugih težav npr. stalno vneto grlo, izpuščaji na koži, boleči sklepi, glivična vnetja in sem prehitro in prepogosto utrujena, ugibam, da je vzrok težav v črevesju. Verjetno sem si s prepogosto uporabo antibiotikov zaradi vnetja dihal (angina in bronhitis) uničila črevesno floro in črevesno sluznico.

Zanima me, če ima še kdo podobne izkušnje in kako si je pomagal???

Lep pozdrav vsem!!

Pozdravljena,

če gre za uničeno črevesno floro po antibiotikih, je najbrž Linex preblag. Zdaj se pri nas že dobi bolj koncentrirane preparate. Jaz uporabljam Acidophilus 4 X 6 firme NOW in sicer 3 kapsule na dan. V eni je 4 milijarde bakterij. Dobi se jih v lekarnah in nekaterih trgovinah z zdravo prehrano. Najbrž bi se splačalo poskusiti. Ena škatlica stane okrog 3.100 SIT. Najbrž ne bo predrag eksperiment.
Srečno,

Alenka

Pozdravljeni,
probajte še brez kruha-moke, sladkorja. Jejte kašo, ajdo, rjav namočen riž čez noč, krompir in ostalo.

graciela

Ali so vam delali teste za celiakijo?

Ojla!

Hvala vsem za nasvete!

Začela sem uživati Acidophilus in tudi Prolife. Malo pomaga, vendar se mi driska vedno znova pojavi. Zdaj imam že 9 kil manj, kmalu bom imela idealno težo!! Pa še veliko izpuščajev se mi dela po obrazu.

Pri splošnem zdravniku sem zelo resno zahtevala, da se ugotovi vzrok mojih težav in dobila napotnice za ultrazvok trebuha in preglede črevesja ter alergološki test. Zdaj sem naročena na vse te stvari in upam, da bom kmalu nekaj več vedela, kajti prve preiskave krvi in urina niso pokazale nič posebnega, pa tudi mikrobiološka preiskava blata ne.

Bila sem tudi na bicom testiranju, kjer so mi ugotovili alergijo na glukozni sirup – sladkorje ki so v žitaricah, največ v pšenici, koruzi in soji. Tako imam zdaj dieto.

Na splošno pa je moje stanje precej na psu, še vedno sem preveč utrujena in občutljiva na vsako malenkost. Upam, da bo kmalu bolje oziroma delam na tem! Se še priporočam za nasvete!

LP vsem!

Pozdravljena,

očitno ne gre samo za porušeno črevesno floro. Jaz bi v takem primeru vsekakor poleg sladkorjev izločila še gluten – za vsak slučaj. Kaj več bo pa najbrž težko narediti pred preiskavami, upam vsaj, da ne bo treba dolgo čakati. Sicer pa je driska možna tudi pri hormonskih neravnovesjih, ampak mora biti že kar hudo iztirjenje, da pride do tako velikega izgubljanja teže.
Držim pesti.

Alenka

naveličana, naj še jaz poskusim malo pojasniti tvojo drisko in jo povežem s tvojo izjavo >Pa še veliko izpuščajev se mi dela po obrazu.); kandidijaza namreč lahko povzroča močno zaprtost ali pa popolno ODPRTOST

za zaustavitev driske velja poskusiti:
– praženi riž
– sladki riž + stročnica azuki
– drobnjak v misni juhi
– skuhan kuzo + sezamova sol (gomašijo) ali zoglenela alga komba
– lesno oglje

če poizkus pokaže kandidijazo, pa bo treba zatreti njeno razbohotenost v črevesni flori (ker ti povzroča drisko) in jo zatirati v krvi in vseh telesnih tekočinah (saj je tudi v slini); in K je potem tisti kritični dejavnik, ki ga boš morala zatreti, da se boš docela rešila zdravstvenih težav

če imaš K, obstajajo naravni antimikotiki in posebni prehranski pripravki za obnavljanje črevesne flore

in če so izpuščaji po obrazu dejansko posledica čiščenja telesa, potem bo treba spremeniti tudi prehrano, če ne želiš, da se ti odvečne snovi kopičijo v telesu in ga zastrupljajo

Ojla!

Sem bila na bicom testiranju in so mi ugotovili kandido, obremenjenost z amalgami in alergijo na glukozni sirup. Zdaj imam že tri tedne precej strogo dieto. Stanje se je izboljšalo do te mere, da se je ustavila driska in sem nehala hujšati (klub zelo omejenemu izboru živil – v glavnem samo zelenjava z nekaj mesa, dovoljena skuta in jogurt ter od hidratov nekaj krompirja, riža, proso, dovoljene tudi maščobe za energijo). Čez noč bistvena zamenjava hrane, predvsem prepoved sadja in večine ogljkovih hidratov, kar je bilo moja glavna hrana. Ampak zdravje je samo eno, dieta je še najmanj kar lahko storim.

Sem bila tudi na nekaj medicinskih pregledih, kjer dosedaj še niso ugotovili nič posebnega, me čaka še kolonoskopija in gastroenterološki pregled.

Sicer sem pa lahko vesela, da sem te tri mesece driske še kar dobro preživela, lahko bi že vsa dehidrirana pristala v bolnici, včasih mislim, da bi bilo to morda celo boljše, potem bi v bistveno krajšem času opravila vse preglede. Tako pa nisem kritičen primer in so čakalne dobe kar dolge.

Lep pozdrav vsem sotrpinom!!!

Poznam te težave. Težave z drisko imam že veliko let(stara sem 21) pa sem bila na 12 gastroskopijah in 3 kolono pa nič bolje. Ne ugotovijo vzroka, driske pa vsak dan vsaj trikrat. Pomagam si z medicinskim ogljem, Linex mi sploh ne pomaga. Ko me prime, moram v 5 minutah do WC-ja. Da ne govorim o utrujenosti in brezvoljnosti. Zdravnik pa nič, bo že minilo. Ampak po tolikih letih…

Živjo, Ena!

Tudi jaz se borim po najboljših močeh, zdaj sem se odločila, da bom prišla do vzrokov tudi po uradni medicinski poti. Toliko težav mora imeti kakšen konkreten vzrok, tako si laično mislim. Bomo videli. Tudi mene so zdravniki prelagali in prelagali, dokler nisem zdaj čisto na psu.

Imam tudi eno vprašanje za bolj izkušene: vzeli so mi kri za EAT preiskavo, zdaj pa na netu ne najdem nič uporabnega, kar bi mi povedalo, kaj je to.

Hvala za odgovore!

Lp

Pozdravljena naveličana!

Ne bi vedela, kaj pomeni EAT preiskava. Jaz bi tudi rada prišla do diagnoze, pa mi nikakor ne uspe, mojemu dohtarju je vseeno, če imam po 15x na dan drisko. Kot da ni nič.
Kam hodiš na preglede?
Pozdrav

Živjo!

V dveh mesecih intenzivnih prizadevanj – ki zgledajo tako, da nekako od drugih ljudi izvem, kaj bi bilo še dobro pregledati in potem zahtevam napotnico od svoje zdravnice oziroma od drugih zdravnikov, včasih pa kaj predlagajo zdravniki sami, sem uspela s temi pregledi:

ultrazvok trebuha, kolonoskopija, čaka me še gastroenterološki pregled, pregled pri specialistki za alergije v Celju, tam so mi opravili kožne teste za alergije. Bila tudi pri ginekologinji ter zaradi izpuščajev po obrazu še pri dermatologinji, ki je edina postavila diagnozo in sicer obrazni dermatitis ter mi dala recept za dve mazili (klimicin ter rozamet). Danes sem bila na kontroli pri njej, pa je ugotovila isto, kar sem ugotovila jaz, da je malo bolje, sploh pa še ni v redu in da naj grem čimprej na teste za alergijo na hrano. Ker sem bila tudi na pregledu pri dr. Kafolovi v Lj, naj bi mi ona dala napotnico za te teste, zdaj čakam na termin pri njej. skratka, vse se vleče kot ponedeljek in je strašno dosti čakanja, da človek lahko shira vmes. Na srečo sem šla tudi na bicom testiranje, tam so mi predlagali strogo dieto, ki se jo maksimalno držim. Tako sem vsaj nekaj ukrepala, uradna medicina mi še dobrega nasveta v dveh mesecih ni dala. Žal so pri kroničnih boleznih zdravniki precej nemočni.

Sem se odločila, da ne odneham prej, da od uradne medicine izvem, zakaj sem imela 4 mesece drisko in zakaj sem shujšala za 12 kilogramov. Po moji laični pameti je moral biti kar močan razlog.

tudi tebi svetujem, da ne odnehaš prej, da izveš, kaj se dogaja. Si že bila na bicom testiranju?

Lp

Lp

Ojla!

Morda bo koga zanimalo, kako napreduje iskanje vzroka za moje driske in hujšanje. V tem času sem bila na gastroenterološkem pregledu in na gastroskopiji. Pri zadnji se je odkrilo, da imam preveč želodčne kisline, poškodovano sluznico želodca in refluksno bolezen (uhajanje kisline navzgor v požiralnik). Vzeli so mi tudi vzorce tkiv iz želodca in dvanajstnika, rezultatov še ne vem.

Zanimivo, da z želodcem in požiralnikom nisem imela izrazitih težav, vendar pri skrbnem branju brošure o tej bolezni sem odkrila, da je hujšanje eden od znakov. S to boleznijo bi se dalo razložiti kronično vneto žrelo in grlo, s tem pa imam težave že veliko let. Je kar olajšanje, ko vem, kaj je narobe in da lahko še kaj naredim za svoje zdravje.

lep pozdrav vsem!

Vas spremljam … Vse dobro!

Veronika

Ojla!

Spet nekaj novosti glede mojega zdravja.

Za začetek histološki vzorci dvanajstnika in želodca niso pokazali nič razen da se je izločila celiakija, ugotovili pa so prisotnost Heliobacter pylori. Za heliobacter bi morala jemati antibiotike, kar bi mi spet uničilo črevesno floro. Osebna zdravnica je rekla, da ima heliobacter skoraj vsak drugi človek in da velika večina z njim nima težav. Tako sem se odločila, da antibiotikov ne bom jemala, ker imam tako ali tako strogo dieto, ki zavira razvoj neugodnih mikroorganizmov, pa tudi prisotnost h. pylori je manjša težava kot uničena črevesna flora.

Vsekakor pa vse organske bolezni, ki so mi jih odkrili po treh mesecih pregledov ne morejo razložiti izgube telesne teže za 14 kg (iz 72 na 58 kg) v petih mesecih. To je izjava moje osebne zdravnice. Zraven pa lahko še dodam, da moje počutje danes, po mesecu dni bolniške in počitka, ni nič boljše kot na začetku – še vedno hujšam in še vedno se mi dogajajo popolni upadi energije (ko bi lahko zadremala sredi pogovora ali kar padla skupaj). Zdaj so mi prekinili bolniško in sem spet v službi (čeprav se ne počutim sposobno delati, vendar nimam kakšne težke diagnoze).

Pri mojem nadaljnem iskanju sem prišla do ugotovitve, da je lahko en od bistvenih vzrokov mojih težav izgorelost. Članek v Oni je bil kake tri tedne nazaj, tam so predstavljene tri konkretne ženske, z imeni in z znanstvenimi nazivi, ki so to dale skozi, zdaj pa svoje izkušnje delijo z drugimi ljudmi. Dve izmed njih sta ustanovili Inštitut za razvoj človeških virov, kjer se lahko naročiš na svetovanje in terapijo. Na spletni strani (www.institut.burnout.si) imajo tudi teste, s katerimi se sam lahko testiraš, ali imaš znake izgorelosti. Meni je pokazalo kar resno stanje. Sem se že naročila za pregled.

Če ima kdo izkušnje z izgorelostjo, bi me zelo zanimale!!!

Lep pozdrav vsem!

naveličana,

poročaj nam, kako je šlo na pregledu pri tem inštitutu. Kaj so ti predlagali za terpijo in tvoji vtisi, postopek in kar se ti še zdi pomembno.

držimo s tabo

lp maria

Ojla!

Zdaj imam z dveh strani (psihiater in psiholog) potrjeno diagnozo izgorelosti. To je stanje, ko človek porabi več energije kot jo ima in to dela dolga leta, da se nazadnje telo čisto iztroši. Ko si utrujen in pride nov stres, namesto da greš počivat, nadaljuješ še bolj prizadevno. Je način ravnanja, ki se ga človek nauči v zelo rani mladosti in ki te pripelje do izgorelosti.

Terapija pri psihologinji Pšeničny na Inštitutu za razvoj človeških virov: so najprej individualne terapije, v katerih človek poseže globoko vase in v vzorce svojega delovanja ob pomoči terapevta. Dobiš tudi domačo nalogo za spreminjanje vsakdanjih vzorcev vedenja – počivati pravi čas da se ne bi utrudil.
Vsekakor pa je gospa Pšeničny sama zelo dober zgled, da se iz izgorelosti da priti ven – po dveh letih od popolnega zloma, ko je obležala v postelji in kasneje poskušala narediti samomor, zdaj normalno dela in pripravlja doktorat – na temo izgorelosti.

Lp vsem

Pozdravljena,

oh ja, sem že hotela predlagati kakšnega endokrinologa, ampak s tem je tako, da če ni že kar resnega odstopanja od rezultatov preiskav, ni nobene koristi od vsega skupaj. Morda bi bilo pa dobro prebrati tole: . Na koncu je opisano tudi, kako ravnati, da si organizem opomore potem, ko pride do faze izgorelosti, ko nadledvične žleze že stežka zmorejo naporno delo. Nemški kolegi so članek prevedli, če je komu nemščina bližja, se lahko potrudim in poiščem. Najbrž bi bilo koristno poleg spreminjanja vedenjskih vzorcev telesu nuditi še kakšno podporo.
Čim prejšnje okrevanje želim.

Alenka

Draga Alenka!

Hvala za naslov, se bom kar vrgla na delo (po svojem vzorcu izgorevanja). Se takoj ujamem pri tem svojem pretiravanju z delom!! Moram paziti, da z delom začnem počasi in ga tudi počasi opravljam.

Danes sem dobila izvide preiskav glede kandide in je ugotovljena prisotnost kandide v črevesju in v urinu (po mojem prepričanju je gotovo tudi v krvi, pa je niso dali testirat). Po zunanjih znakih sodeč imam v organizmu veliko kandide. Čeprav se že tri mesece držim stroge diete za kandidiazo. Prisotnost kandide je bila pri meni ugotovljena že z bioresonančno metodo, zdaj po treh mesecih pa sem na podlagi zunanjega mnenja (psihologa) uspela zdravnico prepričati, da je dala opraviti preiskave. Dobila sem zdravilo differin in bom začela z jemanjem.

Kako težko je prepričati splošnega zdravnika, da se opravi ta preiskava!!! Šele zunanje mnenje je pomagalo.
Prisotnost kandide je lahko zelo vplivna pri psihičnih težavah. V kolikšni meri vpliva pri meni, bom najbrž kmalu videla.

Pa še v razmislek vsem s podobnimi težavami – pri oddaji urina sem pazila, da so v laboratoriju dobili vzorec mojega jutranjega urina, ko je še ves gost in kisel (močna barva in nizek ph). Kajti stanje urina se s pitjem veliko vode in uživanjem bazičnih živil (ali donata ali sode bikarbone) lahko kmalu v teku dneva (že čez uro ali dve) bistveno spremeni. To sem ugotovila, ko sem več dni zapored merila ph urina z lakmusom in risala diagrame kislosti. Moj jutranji urin je obvezno kisel, čez dan pa lahko stanje zelo izboljšam.

Lep pozdrav!

Pozdravljena,

držim pesti, da bo zmernost pri delu ostala zasidrana. Bojim se, da se nas je že kar veliko skurilo.
Zanimivo se bere o tvojem iskanju poti iz težav, poučno je. Bi lahko napisala s katerimi preiskavami in kateri laboratorij je ugotavljal prisotnost kandide v črevesju in urinu? Ali ni Differin krema za zdravljenje aken? Si morda dobila Diflucan? To je namreč antimikotik. Tele glive v urinu so mi zelo zanimive zato, ker sem se po jemanju antimikotikov čudila, ko je šlo mojim ledvicam tako očitno bolje. Pravo olajšanje je bilo. Mene je pa skrbelo, da jim bodo antimikotiki naredili veliko škode! Potem sem se pa spraševala, če sem imela preveč razširjene kandide tudi v urinarnem traktu ali pa je šlo preprosto za razbremenitev ledvic zaradi zmanjšane količine toksinov v telesu. Spominjam se, ko sem že pred leti hodila osebni zdravnici razlagati, da me desna ledvica boli. Pa ni osnovna preiskava urina nič pokazala. Le kreatinin imam ves čas povišan. Potem sem šla isto zgodbo ponoviti bioterapevtki. Ta je pa rekla, da naj bom vesela, ker moje ledvice tako veliko delajo. No, s tem sem strinjala.
Meni se ne zdi nič čudnega, da glive povzročajo tudi psihične težave. Poleg tega, da si pri kandidiazi poln toksinov, to pomeni še veliko obremenitev za nadledvične žleze. Če pa so le-te le malo iztirjene, se človek spremeni v prav patetičen zdrizast kupček. Hormoni imajo izredno velik vpliv na psiho.
Čim boljše počutje ti želim.

Alenka

New Report

Close