Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina kron. simetrični poliartritis

kron. simetrični poliartritis

Spoštovani!

Nujno bi rabil nasvet za mojo mamo, kajti ona boleha za kroničnem simetričnem poliartritisom – revmatoidni artritis. Ta diagnoza je bila ugotovljena s pomočjo specialista na tem področju.

VPRAŠANJE: Kot poskusno zdravilo ji je bil predpisan “Methotrexat”, ki pa ga uporabljajo tudi za zdravlje pacientov obolelih z rakom. Torej, na splosno zavira delitev celic in tako ustavlja vse zivljenske procese in je zelo nevaren.

Zdravila so bila predpisana brez predhodnega pregleda krvne slike!!

Zanima me, ce mi lahko svetujete, ali se opisano obolenje v praksi zdravi s tem zdravilom in ce se to sme brez podrobnega pregleda zdravstvenega stanja pacienta?

Vsekakor bi rad dobil drugo mnenje!!

Hvala lepa,

Gregor Novak

Spoštovani

Zdravilo metotrexat je bilo veši mami predpisano kot ena izmed variant zdravljenja revmatoidnega atritisa in ne kot poskusno zdravilo. Verjetno se je zdravnik, ki je zdravilo predpisal, nerodno izrazil. Domnevam, da je rekel, da bodo poizkusili z metotrexatom in ne da delajo poizkuse s tem zdravilom (ker je že bilo preizkušeno za to obliko zdrvljenja, kot tudi za zdravljenje nekaterih oblik raka). Verjetno se druge oblike zdravljenja pri vaši mami doslej niso izkazale.

Pri revmatologu običajno ob vsakem pregledu pregledajo tudi kri. Če tega niso storili, jih opozorite. Veljajo tudi izvidi zadnjega leta. Spremljati je potrebno zlasti število krvno sliko in jetrne teste.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close