Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Krompir – da ali ne?

Krompir – da ali ne?

Ali pes lahko je krompir ali ne? Prosim pomagajte mi, saj sem zaradi različnih priporočil že čisto zmedena; nekateri pravijo, da ga lahko jedo, nekateri pa, da krompir vsebuje neke snovi, ki psom škodijo. Koga naj poslušam?

Hvala za odgovore.

Jaz imam take informacije, da psi lahko jedo pire(iz krompirja), kuhan ali pa ocvrt pa baje ni ravno najboljši…

Lp, jessy ****** "It doesn't matter how big your body is or your reputation, if you want to be special, you just need a big heart." *****

krompir lahko jedo. Naj bo kuhan ali pecen – ampak brez mascobe. Potrebno je paziti, da se ne zauzije zelenih delov (ampak menda vsi krompir termicno obdelamo in ponavadi olupimo, ne). Stos je v tem, da psi iz rastlinskih hranil ne zmorejo (no, pasja prebavila) dobiti vseh hranilnih snovi. Najlazje prebavljiv je riz, pa ajdova kasa, pa kaksna tapioka, potem pa krompir, jecmen in ostale zitarice.
m.

------- www.kosovir.si

KROMPIR pes težko prebavlja. Ponudite ga le občasno v obroku, naj bi ga bilo največ l/4 in sicer v obliki pireja.

Krompir je izredno lahko prebavljiv, vsebujejo ga celo posebni briketi, namenjeni posebnim dietam za pse/macke, ki imajo presnovne tezave ali “len” prebavni trakt zaradi bolezni ali starosti. Velja pa pravilo, da ga v prehrano uvajamo postopoma in v manjsih kolicinah. Nima posebne hranilne vrednosti.
Skodljivi/strupeni so zeleni deli krompirja, ki pa jih po logiki, tako kot za ljudi, odstranimo.
Krompir mora biti toplotno obdelan!

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

New Report

Close