Kromosopske nepravilnosti
Spoštovani,
imela sem tri ss.Opravila sem že preiskave ščitnice, antifosfolipidni sindrom, kar je vse bp. Sedaj z možem čakava na genetske preiskave. Če se ugotovijo kromosomske nepravilnosti pri enem od naju ali je potem možna spontana zanositev in donositev zdravega otroka ali kako potem to poteka?
Hvala in lp.
Pozdravljeni,
medtem, ko čakate na odgovor dr. Brezigarjeve:
seveda je spontana zanositev možna, ampak glede na inf., katere so bile povedane meni (oz. nama s partnerjem), je le ta vprašanje sreče, da zanosite s celicami, katere nimajo genetske napake/nepravilnosti.
V kolikor pa vam vendarle uspe, vam pripada brezplačna amniocinteza.
Za donositev zdravega otroka pa imate iste možnosti, kot vse ostale nosečnice.
Srečno!
Evo, da se oglasim še jaz, ki imam diagnosticirano kromosomsko napako (translokacijo med 1. in 8. kromosomom).
Imava hčerko, pri kateri sem brez težav zanosila, donosila in rodila. Ko sva se odločila za 2. otroka sem imela 3 SS, po tem diagnosticirano kromosomsko napako (pri meni). 2krat sem bila v IVF+PGD postopku (neuspešno – celice sem pridelala, vendar se po ET niso “prijele”), in po dooolgem času sva se spet odločila poskusiti spontano (po 3 SS sem bila psihično tako na tleh, da spontano nisem bila pripravljena poskusiti več!). “Prijelo” se je prvi mesec in zdaj sem v 18t. Pred 14 dnevi sem imela AC in nestrpno čakam na rezultate (NS je bila OK, tveganje zelo majhno).
Želim vama, da genetske preiskave ovržejo vse sume na kakršnokoli genetsko napako, če pa temu ne bo tako, pa nikar obupati!!!! Jaz sem “živ dokaz” da gre :-)))))))))))