Najdi forum

krom pikolinat

Ce se kdo spozna-zakaj,koliko,kolikorat,kdaj?
Hvala

Za to zadevo sem se tudi jaz zanimala zaradi mojega očeta, ki je diabetik tipa II. Pri njih naj bi bila zadeva namreč najbolj učinkovita in sicer naj bi krom pomagal pri vezavi inzulina na njegov receptor ter povečal njegovo učinkovitost pri “pospravljanju” glukoze iz krvi v celice. Sem pa zasledila nekaj študij z negativnim mnenjem glede samega pikolinata in njegove prebave ter izločanja iz organizma. Hkrati pa veliko študij, ki trdijo, da je najvarnejša oblika, kako zaužiti krom, ravno kromov pikolinat. Na koncu se nisem odločila, da bi zadevo priporočila očetu, še sploh, ker so me v vseh lekarnah čudno gledali, ko sem od njih zahtevala informacijo v kakšni obliki je krom, ki ga vsebujejo dodatki na njihovih policah. Toliko na kratko.
LP Barb

Po studijah sodec naj bi se je toleranca na glukozo poboljšala za 40 do 50%. Pri dozah od 150 do 200 mcg kroma. To je pomemben korak pri izgubi telesne maščobe.
Poleg tega so študije pokazale znižanje LDL holesterola v krvi.

Do večjega izločanja kroma iz telesa prihaja pri velikem vnosu ogljikovih hidratov (predvsem sladkorjev) in pri fizični aktivnosti.
V omenjenih primerih pomankanje v telesu ni redek pojav.

Od študij, ki so pokazale na škodljivost kroma se spomnim le:
– karcinogenost vendar na laboratorijskih živalcah in pri dozi, ki je 3000x večja od zgoraj omenjne.
– pri uporabi industrijskega hexsavalentnega kroma. V hrani in dodatkih je trivalenten.

Dober vir kroma so pivski kvas, lešniki, gobe…

Gasper

New Report

Close