kroji za šivanje
S kroji je bolj slabo, sem dve leti nazaj kar pisala na Burdo (po mailu), če bodo imeli kakšno posebno izdajo za otroke in dojenčke, pa so rekli, da tistega leta nič in da tudi če bo kasneje kaj, ne bo izšlo v Sloveniji. So pa bili strašno prijazni in so mi poslali kakšnih 5 starih Burd za otroke, kjer je sicer zelo malo za dojenčke, ampak nekaj pa le je. Žal pa sedaj ne vem, kje bi to bilo. Morebiti bi tudi ti kar pisala tja?
Ojla, tudi jaz šivam, oz. se še učim. In nisem zasledila prav veliko krojev za dojenčke. Včasih kaka burda- kjer je kak kroj za malčka, drugje pa ne. Zato sem se pač znašla in kroj po kupljenem oblačilcu enostavno prerisala. Potem pa lahko celo kaj kombiniraš. Npr. prerišeš eno majčko in ene žabice in imaš tudi že kroj za celega pajacka.
Ma, jaz bi bila tudi zelo vesela kakega kroja, verjemi. Posebej kakega preprostega.
LP
Burdo z otroškimi modeli, mislim da so bili predvsem za punčke, sem v zadnjem tednu vidla nekje pri nas, če se ne motim bi znalo bit, da sem jo vidla v trgovini Živila v Črnučah, tako da se tudi pri nas znajde kakšna otroška Burda. Vendar pa je moje mnenje, da je boljše kot po krojih iz revij ( mislim predvsem na oblačila iz bombažnih pletenin, trenirke, otroška oblačila oz. vsa oblačila bolj preprostih krojev, ki so brez všitkov ) krojiti po kakšnem oblačilcu, ki ga že imamo, nam je všeč in smo z njim zadovoljni. Sama znam šivat in risat kroje, pa še vedno raje prerišem kakšno oblačilo na papir, nato primirjam papir in oblačilo, popravim če sem kje močno sfalila, nato pa ukrojim novo oblačilo. Moram pa priznati, da za novorojenčka ne bom sama šivala, ker če nimaš pravih strojev, so šivi hitro predebeli ali pregrobi, to pa dojenčka žuli, pa še kvalitetno blago se težko dobi po zmerni
ceni, tako da se po mojem na koncu, če upštevamo, da se še kaj zmotimo in uničimo, prav nič ne splača. Če pa to počnete iz užitka, uživajte še naprej in hitro v lov za Burdo.
lp, vali
Za našo ta prvo nisem nič šivala, ker sem veliko večino do 1.5 leta dobila na posodo. Sem pa šivala in še šivam za svojo nečakinjo. Žabice, pajace, jopčke, kapice…
Za tako majhne krojev praktično ni. Jazin moja sestra sva jih prerisali iz kupljenih oblekic in jih popravila, da so bolj po meri: podaljšala noge in zožala zgornje dele. Sedaj je postala težava v tem, da večina dojenčkov ni več povita na široko in zato so vsi pajaci preširoki, noge pa so prekratke.
Sicer pa za mojo taveliko od 1.5 leta naprej večino šivam sama. Tudi zase in dragega. Pravzaprav imam že pravo mini ‘obrt’.