Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija kroglice pri ejakulaciji

kroglice pri ejakulaciji

Pozdravljeni.
Star sem 35 let. Spolne odnose imam z isto partnerko.
Opazil sem, da med ejakulacijo izločim tudi nekakšne rumene kroglice v velikosti bucikine glavice, morda malo večje. Kroglica izgleda kot nekakšen kristal ali žele, ko pa jo zdrobim (s prstom malo pritisnem nanjo), izgleda kot, da bi bila iz prahu in nekakšnega masla. Je mehka. Sama ejakulacija pa je boleča, saj čutim kako potujejo ven. Kroglice ostanejo tudi v ‘kanalu’ in jih z uriniranjem izločim.

Ali mi lahko razložite zakaj gre?

Lep pozdrav.

Spoštovani!

Načeloma na vaše vprašanje ne znam odgovoriti – s semenom se namreč ukvarjajo andrologi, kar bi sicer morali biti urologi, vendar so to v praksi pri nas nekateri od ginekologov, ki delajo v centrih za umetno oploditev v okviru ginekoloških klinik. Tam so tudi laboratoriji (Ljubljana, Maribor), ki lahko natančneje določijo različne komponente, sestavine izliva in vas pomirijo (npr. da gre za normalno seme z nekoliko višjo vsebnostjo nekaterih sladkorjev ali beljakovin, kar ni nič narobe).

Če bi oseba prišla k meni v ambulanto s takim razlogom, bi poskusil izključiti morebitna vnetna dogajanja (vprašal bi, če ima kaj težav z uriniranjem ali bolečin, da sperma ni krvava – rdeča) poslal bi ga k dermatovenerologu, da izključi morebitne spolno prenosljive bolezni in morda bi mu dal napotnico, da odda spermo v mikrobiološko analizo. Vendar bi najverjetneje bile vse te preiskave negativne in ne bi ugotovil ničesar posebnega.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Hvala lepa za odgovor,

malo bom še počakal, če se bo stanje kaj spremenilo.
Pri uriniranju nimam težav, sperma je normalna, le včasih je bolj rumenkasta.

Lep dan.

New Report

Close